Dethleffs förväntas göra succé under jubileumsåret 2011

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Räkenskapsåret 2010 visade på en ökning av omsättningen på hela 22,5 %. Dessutom ökade försäljningssiffrorna på Caravan Salon i Düsseldorf markant. Vidare planeras nu investeringar på 5,8 miljoner kronor i Euro i produktionsoptimering.

I 2011 feirer den tradisjonsrike produsenten Dethleffs sitt 80-års jubileum

I 2011 feirer den tradisjonsrike produsenten Dethleffs sitt 80-års jubileum Företagsledningen tror starkt på att jubileumsåret även rent företagsmässigt blir en stor succé. Då räkenskapsåret 2010 avslutades per den 31 augusti visade detta en omsättning på 272 miljoner Euro, något som alltså var en ökning från året innan på hela 22,5 %.Husvagnsutställningen i Düsseldorf som avslutades i början av september indikerade också att man kan förvänta en tillväxt under kommande säsong. Jämförbart med året innan, som också hade en bra mässa, steg försäljningssiffrorna på husbilssidan (under mässan) med 1/3, medan det på vagnsidan ökade med 50 %. Detta glädjer självklart företagets direktör Thomas Fritz som tillägger att man ¨såg ljuset i tunneln i början av året, men hade likväl inte räknat med så god respons på mässan¨. En förklaring är utan tvekan att alla nyheter och förbättringarna inför modellåret 2011 har blivit så positivt mottagna av publiken. Thomas Fritz understryker att man har kommit styrkt genom finanskrisen och att man har ökat sina marknadsandelar både på vagns- och husbilssidan på de flesta europeiska marknaderna. Han påpekar också att bedriftens fina siffror medverkar till att lägga grunden för en bättre finansiell plattform som på sikt kommer ge möjlighet för ytterligare utveckling. Man vill därför också under kommande år göra investeringar i bland annat en ny anläggning för bearbetning av nya material samt nya maskiner för möbelproduktion.Totalt har det budgeterats investeringar på strax under sex miljoner Euro. För räkenskapsåret 2011 har det budgeterats en tillväxt i omsättningen på 1,1 % till 275 miljoner Euro. På produktionssidan jobbas det på en ökning av husvagnsproduktionen på 19,5 % till 3 905 enheter, medan man för husbilarnas vidkommande vill öka med 1,3 % till 5 950 stycken.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket