Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.9.11

Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2012: Nya brukargrupper utformar morgondagens bilar och vagnar

– Den smarta, ekonomiska och mobila boendelösningen är argument som väger tungt för flera av de nya brukargrupperna, säger Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil

Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil


”Den aktiva äventyraren”, ”Senior-paret” och ”Barnfamiljen” är tre grupper som köper allt fler husvagnar och husbilar.
– Det här är brukare som skiljer sig från den traditionella camparen. Det gemensamma för de nya brukargrupperna är att de ser husvagnen eller husbilen som en bra boendelösning utifrån olika behov, inte minst ekonomiska. För äventyraren handlar det om att kunna bo nära sin aktivitet, för seniorerna är det ofta ett smart sätt att resa runt med ett eget bo och för barnfamiljen är behovet att kunna vara flexibel och flyttbar mellan olika aktiviteter, förklarar Jörgen Nyström.
Frågan är hur de nya brukargrupperna påverkar utseende och innehåll på de husbilar och husvagnar som byggs i framtiden.
– Min gissning är att tillverkarna redan är i gång och funderar hur de kan fånga de nya grupperna. Ofta handlar det om att erbjuda skräddarsydda lösningar utifrån vad de ska göra, inte hur de ska bo. För de här grupperna ska bilen eller vagnen ge ett bra boende, men det räcker inte.
Vad kommer det här att innebära för branschen?
– I takt med att fler upptäcker husvagnen eller husbilen som ett bra sätt att bo på fritiden, får också branschen nya kunder. Det är givetvis bra att fler förstår fördelarna med det mobila boendet, men det innebär också att utvecklingen av fordonen och vagnarna drivs på ett sätt som vi kanske inte kunde förutse för bara fem–tio år sedan.
Konkret, hur påverkar detta framtidens bilar och vagnar?
– Min gissning är att vi får ett bredare spektrum av det som både är stort och litet, enkelt och lyxigt. Men framför allt blir det mer special. Om vi tar ”äventyraren”, som kan vara allt ifrån fiskare till motorcrossåkare eller orienterare, så har han givetvis specifika önskemål som tillverkarna vill kunna erbjuda.

Läs mer här: www.elmia.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt