CampingSverige.se

6.11.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Erik Uppsäll ny vd för Erwin Hymer Group Sverige

Erik Uppsäll är ny vd för importföretaget Erwin Hymer Group Sverige. – Som rallyförare älskar jag hög fart mot tydligt mål och då krävs snabba beslut. Min roll i företaget blir både att gasa och bromsa, säger Erik.

Erik Uppsäll har bland annat verkat inom Hyundai, Citroën och Fiat Chrysler. Han är välkänd även bland motorintresserade med många mil bakom ratten i rallyskogarna.

Erik Uppsäll har bland annat verkat inom Hyundai, Citroën och Fiat Chrysler. Han är välkänd även bland motorintresserade med många mil bakom ratten i rallyskogarna.


Erwin Hymer Group Sverige ansvarar bland annat för importen av husbilar från Hymer, Carado, Bürstner och Laika. Erik Uppsäll tillträdde som ny vd för två månader sedan, men känner sig inte varm i kläderna än.
– Långt därifrån, det är en ny bransch för mig och mycket att sätta sig in i. Men det är både roligt och spännande, jag ser stora möjligheter för företagsgruppen att fortsätta utvecklas, säger Erik Uppsäll.

Erik har lång erfarenhet från bilbranschen och har bland annat verkat inom Hyundai och Citroën. Närmast har han arbetat inom Fiat Chrysler Automobiles Sweden AB som försäljningsdirektör inom Fleet på den skandinaviska marknaden.  

– Med Erik Uppsäll i spetsen stärker vi upp organisationen och ökar förutsättningarna att nå våra mål. Erik kommer att utveckla återförsäljarnätet, säkerställa rutiner och leda hela gruppens arbete. Eriks erfarenhet är värdefull för oss och han är väl förberedd för uppdraget, säger Aner Engstrand delägare Erwin Hymer Group Sverige.  

Tre av gruppens nyckelpersoner; Jörgen Fornander (Bürstner), Fredrik Engstrand (Hymer) och Fredrik Uhlin (Carado).

Tre av gruppens nyckelpersoner; Jörgen Fornander (Bürstner), Fredrik Engstrand (Hymer) och Fredrik Uhlin (Carado).


Fokus på fortsatt utveckling

Erik Uppsäll är 59 år och ett välkänt namn inom bilbranschen. Han har verkat både på uppdrag av skandinaviska generalagenter, men även som lokal återförsäljare och som egenföretagare. Erik, som är bosatt i Västerås, kommer att utgå från huvudkontoret i Örebro och verka över hela landet. Även bland motorintresserade är Erik Uppsäll ett välkänt namn med många mil bakom ratten i rallyskogarna.

– Jag ser med fram emot att sätta mig in i en för mig ny bransch och tänker dra nytta av mina erfarenheter från bilvärlden. Som rallyförare älskar jag hög fart mot tydligt mål och då krävs snabba beslut. Min roll i företaget blir både att gasa och bromsa. Fokus är fortsatt utveckling samtidigt som vi måste säkerställa påbörjade processer. Förhoppningsvis kan jag utifrån mina tidigare erfarenheter bidra med nya infallsvinklar och tillsammans med mina kollegor driva utvecklingen av Erwin Hymer Group Sverige, avslutar Erik.  

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt