Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

24.7.11

Av: Pernille Lykke Hansen
Dela
 

Forsbergs Fritidscenter: Ny Huvudägare

Inter IKEA Investments blir ny huvudägare i Forsbergs Fritidscenter, en av Sveriges ledande försäljare av husbilar. Forsbergs grundare, Christian och Mathias Forsberg, arbetar kvar i bolaget och kvarstår även som betydande delägare.

Inter IKEA Investments blir ny huvudägare i Forsbergs Fritidscenter

Inter IKEA Investments blir ny huvudägare i Forsbergs Fritidscenter


- Marknaden för husbilar uppvisar en historiskt stark tillväxt, en trend som förväntas fortsätta kommande år. Många personer i åldersgruppen 50+ ser husbilen som ett alternativ till mer krävande och kostsamma fritidsintressen som båt eller permanent fritidsboende. säger Henrik Jonsson, VD Inter IKEA Investments och fortsätter:
- Forsbergs är ett välskött bolag med långa kundrelationer, starka varumärken och duktiga medarbetare som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med.

Familjen Forsberg har utvecklat bolaget under 20 års tid till en av Sveriges ledande försäljare av husbilar.
- Genom affären får vi en stark och erfaren samarbetspartner som kommer att stödja oss i bolagets framtida expansion, säger Christian och Mathias Forsberg.
Affären är villkorad av Konkurrensverkets tillstånd.

Forsbergs är en av Sveriges ledande försäljare av husbilar och husvagnar, med en omsättning om ca 320 Mkr. Bolaget grundades 1991 och har vuxit med ca 20% årligen sedan starten. Företaget är beläget i västsvenska Hyssna, mellan Göteborg, Borås och Varberg. Forsbergs är ensam svensk importör av tre husbilsmärken: Concorde, Frankia och Hobby. I företagets 6 000 kvm stora utställning finns alltid 200 fordon i lager.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt