Campout

CampingSverige.se

2.1.10

Av: Mediapartner
Dela
 

Härliga campingminnen fick familjen Johansson att köpa husvagn

Helen och Daniel Johansson campade i husvagn med sina föräldrar som barn.
– Vi har många härliga minnen från den tiden. Nu vill de att deras barn ska få samma händelserika barndom.

Klicka för större bild


Utöver Helen och Daniel består familjen av Albin, åtta år, och Ella, fem år. Nyligen köpte de sin andra husvagn, en Hobby 540 UK barnkammarmodell, från Tumbo Husvagnar & Husbilar.

–Nu tänker vi ta ett steg till och börja vintercampa, säger Helen. Själv har hon minnen från en härlig barndom då hon och hennes båda syskon åkte på husvagnssemester.
– Det kunde bli tre veckor genom Europa och vi tyckte det var jätteroligt. Daniels föräldrar hade också husvagn och den användes bland annat när han spelade fotbollscuper på sommaren. När de själva fått barn började de fundera på sin härliga barndomstid och tittade på Internet efter husvagnar.

– Vi fastnade för Hobby som vi tyckte hade ett bra utbud för barnfamiljer. Så vi åkte till Tumbo Husvagnar & Husbilar och vi fann det vi sökte. Vi fick den levererad på hösten och hann med någon utflykt innan vi satte in den för vinterförvaring. Nästkommande sommar utnyttjade vi den jättemycket och var bland annat på resa i Danmark. Vi använde den även till utflykter om helgerna, till exempel när vi var i Kolmården. Husvagnen symboliserar för mig friheten, att kunna göra det spontana, säger Helen.

Klicka för större bild


– Dessutom innebär campinglivet att man verkligen ger sig tid att umgås med familjen, eftersom alla måsten försvinner, menar Daniel. Familjen är nöjd med den service de fått hos försäljningsstället och när det var dags att byta till en större och mer vinteranpassad vagn var det dit de styrde kosan. Den barnkammarmodell de köpt delas av så att barnen får en bodel med våningssäng och föräldrarna en del där soffgruppen blir en dubbelsäng. Ella och Albin stortrivs när de är ute med husvagnen.

– Då är man ute mycket mer. Och så träffar man många nya kompisar. I Orsa träffade vi till exempel några norska barn som vi håller kontakten med, säger Albin.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt