Housecar

CampingSverige.se

10.7.14

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Hjortsjöbadens Camping: Mysig campingplats vid insjö

Solen värmer barren så den där alldeles speciella doften framträder när man går omkring på Hjortsjöbadens natursköna campingplats i Vaggeryd i Småland. Det är en väldigt anspråkslös plats att stanna till på men den är absolut värd ett besök. Om inte annat så kanske för en fikapaus och ett dopp under körning på väg någonstans.

Klicka för större bild


Det är här ortens unga brukar träffas för att umgås och det är hit barnfamiljerna kommer om varma sommardagar för att svalka sig i insjön. Här har det varit badplats så länge människor minns och här har åtskilliga i dag vuxna lärt sig sina första simtag. Att det alls blev en campingplats var en naturlig följd av att semestrande förbipasserande på gamla Riksettan ända sedan 50- talet kommit och slagit upp sina tält. Sedan dess har husvagnsresenärer anslutit sig men särskilt många platser finns det inte i dungen bredvid den stora gräsplanen.

När kommunen upptäckte att det fanns en tilltagande attraktionskraft i badplatsen, någon gång på 70-talet, byggdes en hygieninrättning och så småningom ett antal uthyrningsstugor. Campingplatsen har drivits i kommunens regi, under några år var det pingstförsamlingen på orten som hade ansvaret. Nu har den återgått till att åter vara i kommunal regi. Det finns 40 husvagnsplatser varav 14 med eluttag och sex campingstugor att hyra. I den gemensamma anläggningen finns köksutrustning och badplatsen har både bryggor och ett litet hopptorn. Campingplatsen ligger cirka 1,5 km från den norra infarten till Vaggeryd.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt