Campout

CampingSverige.se

7.7.11

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: Hobby
Dela
 

Hobby 2012: ”Premium” – ny premiumserie från Hobby

När man ser nya Hobby premium upptäcker man att den tyska husvagnstillverkaren tagit ett ovanligt stort steg i utvecklingen – så mycket skiljer den nya premiumserien från företagets mer konventionella modeller.

De bakre rangerhandtagen ser ut som en dekorlist över baklyktorna

De bakre rangerhandtagen ser ut som en dekorlist över baklyktorna


Det är mer än tre år sedan som Hobbys ägare, Harald Striewski, presenterade tankarna på en modellserie som skulle kunna konkurrera med de allra exklusivaste husvagnarna på marknaden. Från de första idéskisserna till serieproduktion var dock steget långt, inte minst på grund av alla tekniska tester som måste genomföras. Bland annat hårdtestades väl maskerade prototyper på en belgisk testbana, där de fick rulla mer än 6 000 mil. Även påverkan av temperaturväxlingar och UV-strålning har undersökts mycket noga.

Utseendemässigt är det stora skillnader mellan nya Premium och Hobbys övriga modeller. De mjukt rundade formerna – front och bakgavel är gjorda av plast som skumisolerats på insidan – för snarare tankarna till en modern husbil eller personbil, och hela karossen ser nästan ut att bara gjuten i en form. De mörktonade front- och sidofönstren ser ut som en enhet, och intrycket förstärks av det mörka mittpartiet – på de minde modellerna elegant svängt uppåt.

Alla fönsterrutor ligger i nivå med karossidan, förtältskenan märks knappt, och rangerhandtagen är elegant integrerade i karossens former – på bakgaveln påminner de närmast om en dekorlist över baklyktorna.

Cappuccino heter färgen på köksskåpen – sittgruppens ovanskåp är i Virginia Tulip

Cappuccino heter färgen på köksskåpen – sittgruppens ovanskåp är i Virginia Tulip


En udda designdetalj är det utvändiga bagageutrymmet som sträcker sig tvärs över bakgaveln och är försett med en lucka som fälls nedåt.

Under det eleganta skalet döljer sig en mängd tekniska finesser som till exempel de av Knott nyutvecklade, självjusterande bromsarna. Tack vare självjusteringen kommer bromskraften alltid att vara optimal, och genom att den alltid är lika stor på båda sidor ökar säkerheten vid hårda inbromsningar.

Annorlunda rundsittgrupp i Premium 560 CFe

Annorlunda rundsittgrupp i Premium 560 CFe


Den eleganta designen fortsätter givetvis inne i vagnarna, med snickerier i två olika toner –”Cappuccino” och ”Virginia Tulip”. Ljusa Cappuccino dominerar i köksavdelningen, medan den varmare (och mörkare) Virginia Tulip sätter sin prägel på vardagsrum och sovrum. En ny lysdiodlist betonar på ett diskret sätt ovanskåpens konturer, och skapar samtidigt en ombonad miljö.

Givetvis finns även i Premium-serien många för Hobby typiska detaljer som det 140 liter stora Slim Tower-kylskåpet från Dometic, köksbänk med breda lådor och vitrinskåp med tillhörande glas.

Mjukt rundad front och bakgavel på nya Hobby Premium

Mjukt rundad front och bakgavel på nya Hobby Premium


Hobbys nya Premium-serie omfattar inför modellåret 2012 nio olika modeller, från den kompakta resehusvagnen 440 SFr till stora tandemaxlade 720 UML.

Läs mer här: www.hobbycaravan.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt