Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.11.09

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Hvidbjerg Strand Feriepark: Vinnare av ”Realkredit Danmarks Kloge m² Pris”

Hvidbjerg Strand Feriepark ApS kammade hem priset och äran då Realkredit Danmark utsåg en lokal vinnare av ”Realkredit Danmarks Kloge m² Pris”, som delades ut för fjärde gången.

Klicka för större bild


I år har Realkredit Danmark valt att belöna verksamheter som har gjort något extra för att reducera utsläppet av CO2 i samband med en byggnads fysiska och funktionella ramar.

- Hvidbjerg Strand Feriepark ApS får priset som ett erkännande på att de i samband med uppförandet av en ny wellnessbyggnad på 1 200 m2 har investerat i grön energi, säger gruppchef Heinrich Jensen på Realkredit Danmarks Finanscenter Jylland Syd.

En av de största bergvärmeanläggningarna i Danmark har sett dagens ljus vid Hvidbjerg Strand Feriepark. Nästan sex kilometer slang har rullats ut under marken. Det har vidare satsats på solvärme med en 300 m2 stor solfångaranläggning på taket av byggnaden. Som komplement har installerats luft till luftvärmepumpar. Efter installationen har ferieparken i stort sett varit självförsörjande med värme.

- Prissumman uppgår i år till 30 000 kronor och Hvidbjerg Strand Feriepark ApS kan nu använda pengarna till att hämta ytterligare inspiration till förbättringar av de fysiska och funktionella ramarna, säger gruppchef Heinrich Jensen på Realkredit Danmark Finanscenter Jylland Syd.

Samtidigt nomineras Hvidbjerg Strand Feriepark ApS till det nationella pris där 100 000 kronor står på spel. Hvidbjerg Strand Feriepark ApS har stor konkurrans från 17 andra verksamheter från hela landet. Utmärkelsen av den nationella vinnaren sker på Realkredit Danmark i januari 2010.

- Miljlön har för alvar hamnat  på dagordningen, även ute i verksamheterna. Vi upplever att många verksamheter är intresserade av att göra något för att reducera sitt energiförbruk och sin miljöbelastning för att ta sin del av ansvaret. Samtidigt ser vi ofta att verksamheter idag är mer beredda att bidra ekonomiskt med hänsyn till miljön.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt