Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

31.5.11

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Hymer 2011: Starline - en ny stjärna är född

I slutet av maj 2011 kommer Europas mest succérika husbilsserie, Hymer B-Class att utökas med serien Hymermobil Starline. Marknadsledaren från Bad Waldsee har konstruerat en B-klass modell med omfattande standardutrustning baserad på ett Mercedes-Benz chassis. Totalt kommer det att lanseras sex Starline- modeller, vara fyra har dubbla golv.

Antingen du väljer att tillbringa ett par dagar i Alperna eller resa runt i Toscana under flera veckor - kan du nu tack vare det nya chassiet göra det med ännu mer bekvämlighet och trygghet.
- Säkerhet i form av ett standard säkerhetspaket, farthållare, automatisk växellåda, Bi-Xenon huvudljus med kurvljus och stort panoramafönster gör körningen stressfri, understryker produktchef Rainer Wingart och tillägger;
- Vi har genomfört tester i samarbete med Mercedes och har verkligen utsatt HYMER B-Class StarLine för tuffa prover. Bromstester, undanmanövrar i hög hastighet och svängkörning på våta regniga vägar stod på programmet - och StarLine genomförde alla prover med bravur.

Hymer StarLine

Hymer StarLine


Utöver säkerhetspaketet har B-klassen osedvanligt rik extrautrustning. Utvändigt är sidospeglarna elektriskt uppvärmda och de har samma färg som bilen i övrigt. Förarhytten har elektriska fönsterhissar, upplyst entré och elektriskt trappsteg med en dörrmatta som fälls ut automatiskt när dörren öppnas. Entrédörren är utrustad med rullgardin, fönster och elektriskt dubbelsteg. Stora garagedörrar på bägge sidor av fordonet förenklar i- och urlastning. Det finns olika storlekar på takluckor i klart och frostat glas, och en panoramaversion med mörkläggningsgardin och myggnät finns som standard över den bakre sängen, i badrummet och uppehållsrummet. Ett mörkläggningssystem för förarhytten, förtältslampa med regnskydd, specialutvecklade ljusfästen och möjlighet att välja bland flera olika typer av tygöverdrag är också inkluderat.

Klicka för större bild


De stora tankarna för färsk- och spillvatten har en kapacitet på 175 respektive 145 liter och kylskåpet är på 150 liter med integrerad frys. Utvidgad lastkapacitet, till exempel under den L-formade sittgruppen, eller det flexibla lådsystemet i köket bidrar till ett större oberoende undervägs. Ytterligare lagringsutrymme har uppnåtts i det dubbla golvet som har en höjd på 125 millimeter, och som samtidigt garanterar frostsäker placering av tankar och tekniska komponenter, med optimal viktfördelning. Något som ökar köregenskaperna.

Boendekomfort har alltid topprioriterats hos Hymer. Högkvalitativa tyger och gardiner, och den mysiga L-formade sittgruppen med ett bord som kan roteras 360 grader, skapar en trevlig atmosfär i de nya toppmodellerna. Den optimala kaross- och isoleringskvaliteten, med det patenterade PUAL vägg konstruktionssystemet, garanterar också en trevlig boendemiljö. I sovavdelningen presenterar Hymer inte bara den lättillgängliga, extra stora fällsängen, utan också möjligheten till en höjdjusterbar bakre dubbelsäng. Starline får också höga betyg på badrumsavdelningen: Det nedfällda duschgolvet ger ytterligare ståhöjd.

Klicka för större bild


De stora versionerna är baserade på MB-Sprinter 516 chassis med tvillinghjul och 163 hk och en totalvikt på 5 ton. De mindre modellerna är byggda på ett MB- Sprinter 316 chassis med en tillåten totalvikt på 4.2 ton och också här 163 hk. Bägge serierna kan levereras med motorer på 190 hk, automatväxel och 100 liters bränsletank.

- Sammanfattningsvis är Hymermobil StarLine helt enkelt den perfekta kombinationen av en väldigt solid konstruktion, som har visat sin styrka om och om igen, och med ett högkvalitativt chassis utvecklat för maximal komfort, säger produktchef Wingart.

Läs mer här: www.hymer.ag

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt