Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.7.11

Dela
 

Invigning av Ställplats Grenna Hamn

I juni invigdes Ställplats Grenna Hamn i Gränna enligt framtaget koncept av Husbilsdestination Sverige. Invigde gjorde Alf Ekström från KABE och Dennis Bederoff från Tillväxtverket genom att köra en KABE Travel Master genom ett polkagrisfärgat band.

Invigning av Ställplats Grenna Hamn

Invigning av Ställplats Grenna Hamn
Fotograf: Alexander Lagergren


Med på invigningen var representanter för SCR, Tillväxtverket Kama Fritid, Kabe, Cale samt Grenna Hamnbolag som kommer att hantera driften. Ställplats Grenna Hamn har 30 platser. På Ställplatsen finns det markerade platser, tömningsstation, betalautomat, bom för in- och utkörning samt platser med el anslutning. Betalautomaten styr såväl bom som el för den som önskar det för sin övernattning.
I Gränna Hamn finns det ett stort utbud av restauranger, badplats, färja till Visingsö samt på den närbelägna Grännastrandens Familjecamping finns det servicebutik. Under juli månad kan man besöka de berömda allsångskvällarna som direktsänds i P4. Gångavstånd till Gränna centrum.
Produktutvecklingsprojektet i Gränna har finansierats av Tillväxtverket, SCR, Kama Fritid, Adria, Kabe och Grenna Hamnbolag. Leverantörer är Kama Fritid, Garo, Cale, Intergate, NCC, PA Elservice.
Ställplats Grenna Hamn drivs av Grenna Hamnbolag.

Arbetsgruppen för Husbilsdestination Sverige har som syfte att medverka till att utveckla moderna, ändamålsenliga ställplatser för husbilar som kan bidra till att Sverige kan bli den främsta Husbilsdestinationen i Europa. I Sverige finns det idag ca 56 000 husbilar och i Europa 1,4 miljoner.
Utifrån genomförd marknadsundersökning har man fått  fram att säkerhet, läge och service var viktiga faktorer för husbilsgästen vid övernattning. Detta tog man fasta på när man ställde samman ett dokument med riktlinjer och krav som ställs för att kunna etablera en ställplats i Sverige. Som komplement till detta har man tagit fram lämplig ställplats utrustning som kan leverera den service som husbilsgästen förväntar sig att det finns på en ställplats.  

I arbetsgruppen för Husbilsdestination Sverige ingår HRF, SCR, Caravan Club, Kabe Husbilsklubb, Polisen samt Transportstyrelsen.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt