Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.5.09

Av: Helle Andersen Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Isabella 2009: Crystal - 4-delat vindskydd

Isabella presenterar nytt vindskydd med många möjligheter.

- Crystal gör verkligen skäl för benämningen

- Crystal gör verkligen skäl för benämningen "ett vindskydd för samtal", konstaterar Isabellas Brian Madsen.


Danska förtälttillverkaren Isabella presenterar, lagom till sommarsäsongen, det 4-delade vindskyddet Crystal som tack vare sin konstruktion erbjuder många möjligheter.

Crystal är nämligen, till skillnad från de flesta andra vindskydd, tillverkat av ett nätmaterial som trots att det är halvgenomskinligt dämpar blåsten på ett effektivt sätt.

– Man skulle kunna kalla det ”ett vindskydd för samtal” eftersom det är lätt att få kontakt med grannarna även när man sitter bakom det, säger Isabellas Brian Madsen.

Crystal har därför många användningsområden. Det kan användas för att ge lä på den lilla terrassen framför förtältet, det kan användas för att skapa en lekhörna åt barnen och det kan användas för att ge avskildhet den gången man vill koppla av med en god bok. Crystal är dessutom mycket lätt att transportera, och enkelt att sätta upp, varför man kan ta det med sig även på kortare utflykter.

Att Crystal är 4-delat – de flesta andra vindskydd är ju 3-delade – ger dessutom större variationsmöjligheter. Det 4,6 meter långa vindskyddet är dessutom endast 120 cm högt – 10 cm lägre än de flesta andra vindskydd – vilket också gör att man känner sig mindre instängd bakom det.

– Färgsättningen – vi kallar färgen Tweed – gör att Crystal matchar alla våra förtält på ett perfekt sätt, fortsätter Brian Madsen.

Vindskyddet Crystal levereras med lätta CarbonX-stänger (inklusive överliggare), stormlinor, tältpinnar och Isabellas unika Stabilo-system som består av lösa jordspett och fotplattor.

– Systemet är mycket lätt att montera och ger en mycket god stabilitet, säger Brian Madsen.

En smart detalj är att glasfiberstängerna är gjorda i ett stycke, så att man slipper besväret att sätta ihop flera rör när man reser – eller flyttar – vindskyddet. Det är bara att sätta fast fotplattorna med jordspetten och sedan placera stängerna på dem.

– Med vindskyddet Crystal får du 43 procent mer privatliv och 100 procent lä, avslutar Brian Madsen.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt