Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.4.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Bjørn Lahus Fotograf: Isabella
Dela
 

Isabella 2010 – trimmad och klar för framtiden

Danska Isabella som är Europas största inom förtältstillverkning till husvagnar har under räkenskapsåret 2008/09 trimmat organisationen och satsar på innovation och utveckling.

Nya räkenskaper visar ett blygsamt överskott på 2,5 miljoner kronor.

Klicka för större bild


Ny designer och en utvecklingschef

Vi har just deltagit i tre stora campingmässor och upplever att användarna är väldigt intresserade av våra spännande nyheter och säger att de är redo att investera i fritidslivet igen, säger Claus Astrup –Larsen, administrerande direktör på Isabella i Vejle.
Campingbranschen har – som allt annat – drabbats av finanskrisen med en nedgång på nästan 30 procent.

Användarna på alla de europeiska marknaderna har hållit igen en period. Under 2010 har jag förväntningar om att en del av det som tappats åter kommer att inhämtas igen och här är vi som enda producent i Europa färdiga med helt nya modeller på förtält. Tillsammans med våra leverantörer av råvaror har vi utvecklat polyestertyger med akrylbeläggning. Vi har mönsterskyddat de nyutvecklade materialen som övergår de tidigare i både styrka och kvalitet, säger Claus Astrup – Larsen.

Isabella har anställt en ny designer och en utvecklingschef som skall se till att säkerställa att Isabella ökar det försprång som verksamheten haft under många år.

I de nyligen avklarade räkenskaperna för 2008/09 kommer Isabella med ett blygsamt överskott på 2,5 miljoner kronor och ett fortsatt starkt egenkapital, medan flera av konkurrenterna har varit tvungna att notera underskott.

Klicka för större bild


Miljoner till innovation

Vi har trimmat organisationen och investerat ett miljonbelopp i utveckling och innovation. Pengarna har investerats i Vejle där vi har vårt kompetenscenter. I Vejle är det cirka 100 anställda. Här har vi bland annat investerat i en ny, högteknologisk anläggning. Anläggningen skär till alla tyger som sänds till de underleverantörer som monterar tälten, förklarar Claus Astrup – Larsen.

Den nya organiseringen har betytt att 80 produktionsarbetsplatser lades ned i Danmark förra året.
Vi har fokus på att vi i Danmark tar för oss av alla de arbetsgångar som säkrar den högsta kvalitén och den nyaste utvecklingen inom vårt område, medan syarbetet ligger bra hos duktiga underleverantörer på mindre lönetunga marknader. På det sättet säkrar vi att vi också i framtiden är konkurrenskraftiga på pris och bevarar den höga kvalitet som alla vet att vi har. Uppdelningen innebär att all innovation, utveckling, modellbyggnation, teknologi, materialtest, inköp och utskärning föregår i Danmark, säger Claus Astrup – Larsen.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt