Housecar

CampingSverige.se

18.6.12

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Italien: Syditalien som ofta förbises

Syditalien som ofta förbises som semestermål av oss nordbor, är en region full av charm och tradition som bara väntar på att bli upptäckt. Långt bort från alla turister i Rom, Venedig och Florens ligger denna av oss bortglömda del. Precis som Pompeji förblev orörd efter det att Vesuvius lavaströmmar begravde allt i sin väg, verkar tiden även här ha stannat under den varma vårsolen.

Syditalien är mycket olik sin storasyster i norr

Syditalien är mycket olik sin storasyster i norr


Syditalien är mycket olik

Syditalien är mycket olik sin storasyster i norr. Förskonad från urbanisering, sträcker sig landsbygden så långt ögat kan nå. Den varma medelhavssolen och avståndet från civilisationen är en oslagbar kombination. Kusten här är mycket vacker med sitt turkosa vatten och sin djupa grönska. Naturreservatet Gargano är ett utmärkt exempel på detta. På våren finns här mer än 2000 olika blomarter och hundratals olika djur, bl.a. en speciell rådjursart som är unik för regionen. Här kan man vandra fritt genom parken så länge man respekterar naturens grundregler.

Södra Italien erbjuder även fantastiska kuststräckor

Södra Italien erbjuder även fantastiska kuststräckor


Campingplatsen Punta Lunga

Campingplatsen Punta Lunga ligger på en idyllisk plats mitt i reservatet och är utmärkt för besök i regionen. Från juni till slutet av september organiserar reservatet guidade turer så att alla besökare skall få möjligheten att verkligen uppskatta den vackra naturen. Södra Italien erbjuder även fantastiska kuststräckor. Den fantastiska Gargano udden, mer känd som Solberget, erbjuder flera kilometer av vild kustlinje som stupar ner i det djupblå vattnet. Campingplatsen Il Salice som ligger öster om Calabria och riktigt badar i Joniska havet, bjuder in till att upptäcka dess fantastiska stränder och storslagna landskap. Här kan man bada i havet från campingplatsens privata sandstrand.

Förutom stränder och bad besitter regionen en stor mängd arkeologiska skatter som bl.a. Riaces kända bronsstatyer. Ni kan även besöka Matera, ett av UNESCO klassat världskulturarv, grekiska ruiner och väl bevarade medeltida kyrkor.

Syditalien - här kan du ta det lugnt

Syditalien - här kan du ta det lugnt


Få uppleva det riktiga Italien

Ytterligare en campingplats, Pintera al Mare ligger i närheten av den vackra staden Bari vars invånare är mycket stolta över stadens arkitektur. Bari är en gammal hamnstad och porten till det antika Grekland. Staden är rik på historia speciellt från medeltiden då rommarna byggde mästerverk så som St. Nicolas kyrkan.

Om du är intresserad av Barocken kommer staden Lecce vara något för dig. När man strosar genom stadens gator hittar man mängder av praktfulla kyrkfasader med ingraveringar och förgyllda utsmyckningar. Campingplatsen Riva di Ugento ligger perfekt för att besöka staden och regionen.

Om du funderar på att resa till Italien, men vill undvika Roms trängsel och folkmassor, då är kanske Syditalien något för dig. Här kan du ta det lugnt och njuta av solen, havet och de vackra omgivningarna. Det är här du kommer att få uppleva det riktiga Italien!

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt