Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

15.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Campingbranchen.dk
Dela
 

Köp begagnat inför första campingsemestern

Just nu finns många mindre begagnade husvagnar till salu, så det är möjligt att köpa begagnat och bra inför den första campingsemestern.

De begagnade vagnarna har blivit nyare i takt med campingsemestrarnas ökade popularitet.

De begagnade vagnarna har blivit nyare i takt med campingsemestrarnas ökade popularitet.


Förväntningarna på årets campingsäsong är stora och på campingplatserna reserveras fler platser än tidigare år, under samma tid. Mycket tyder på att danskarna i år väljer att semestra hemma i det danska sommarlandet.

Ekonomisk osäkerhet i kombination med ökad miljömedvetenhet kan vara några av orsakerna till hur danskarna väljer att fira sin semester i år. Detta i sin tur kan leda till att fler nybörjare kommer att inta campingplatserna efter att de gjort valet att köpa husvagn istället för att investera i ett sommarhus. Därmed kommer eventuellt också begagnatmarkanden att få sitt i år.

Enligt vissa näringsidkare har de senaste årens boom i branschen betytt att det idag finns många mindre begagnade vagnar ute på marknaden, vilket betyder att det finns mycket pengar att spara i jämförelse mot att köpa en ny husvagn.

En två, tre år gammal husvagn fås idag för omkring 100,000 till 140,000 kronor och en ny vagn kostar mellan 160,000 och 200,000. En vagn som är cirka 2-4 år gammal har kanske endast använts 11-12 veckor, så varför ge kanske 60,000 kronor mer. Har man inte för höga krav kan man i bästa fall hitta en begagnad vagn för 50,000 kronor.

Är man på jakt efter en bra husvagn kan det vara en god idé att först sondera marknaden hemma vid datorn. Flera av Internets campingportaler har omfattande begagnatmarknader. Man bör dock inte glömma bort att det alltid finns risker med att handla privat på nätet i förhållande till att handla genom en återförsäljare.

Försäljarna ger både begagnatgaranti och reklamationsrätt på ursprungliga fel och brister. Man kan säga att det lilla merpriset man ger hos en försäljare i förhållande till en direkt privathandel, är en försäkring mot obehagliga överraskningar, som tillexempel fukt- och mögelskador. För en försäljare gäller det först och främst att skapa sig en ny fast kund som han kanske har kvar under flera år framöver, han har inget intresse av otillfredsställda kunder.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt