CampingSverige.se

12.5.10

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Lmc-caravan.dk
Dela
 

LMC 2010: Cellons rymliga klang

Bland LMC Caravans fyra nya modellserier med namn hämtade från musikens värld har den ena serien fått namnet Cello. Cellon är tenoren bland stränginstrumenten. Den har en rymlig klang som samtidigt är spröd och melodisk, så cellon används i stort sett i alla musikgenrer.

LMC´s Cello serie är för den moderna aktiva familjen

LMC´s Cello serie är för den moderna aktiva familjen


LMC´s designers har låtit sig inspireras av cellon när de satt vid ritbordet och utvecklade serien. LMC Cello är en serie på sju modeller, med stor spännvidd.
- Serien är egentligen designad och målinriktad mot den yngre, moderna familjen med mycket bagage, så cellons rymliga klang kan speglas i fysisk rymlighet. Detta är husvagnar för de aktiva familjerna som har behov av plats för bl.a. cyklar, golf- eller skidutrustning. Alla modeller har gott om magasinsutrymme, och de som har designat dem har hittat på smarta och funktionella lösningar, säger Tommy Rasmussen från LMC´s Återförsäljargrupp.

Cello modellerna träffar en bred målgrupp och de sju modellerna spänner från små resvagnar som Cello 440 D, för två personer, till de stora familjevagnarna med 695 K i spetsen. Den bjuder bl. a. på kojsängar, dubbelsäng, stor bekväm rundsittgrupp samt en extra sittgrupp.
- Det mest intressanta är att Cellos designers har lyckats utöka magasinsutrymmet under både enkelsängar och dubbelsäng. Det har gjorts genom att höja sängarna utan att det har gått ut över känslan av rymlighet och trivsamhet i vagnen, säger Tommy Rasmussen och berättar att den utvändiga serviceluckan samtidigt har gjorts 30 procent större i förhållande till tidigare modeller.

Seriens två kojmodeller har en ganska smart och välfungerande detalj. Den nedersta kojsängen kan fällas upp lodrät, varvid det blir ett stort depotrum på hela två kvadratmeter. Här kan man förvara till exempel cyklar och barnvagnar under resan. Med ett större lastrum och magasin växer behovet också för högre lastförmåga, vilket är fullt möjligt genom att köpa till en större axel, så lastförmågan ökas upp till hela 550 kilo. Invändigt går Cello modellerna helt och hållet i ljusa vänliga färger, med ljusa träsorter, vitlackerade skåpluckor i köket med det 190 liter stora kylskåpet och självklart som alltid i LMC´s husvagnar en genomtänkt ljusdesign med behagligt direkt och indirekt ljus till hela familjens sysslor och sociala umgänge.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt