Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

9.5.11

Av: Kjel-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

LMC 2011: Explorer I 698 – helintegrerad lättviktare

Tyska LMC presenterar en intressant modell för dem som vill klara sig med vanligt körkort och samtidigt ha en helintegrerad husbil: Modellen Explorer I 698 håller sig inom 3,5 tons gränsen även om den vid första intrycket ser både större och ståtligare ut.

LMC Explorer I 698 - 2011 modell

LMC Explorer I 698 - 2011 modell


På grund av att LMC har satsat på att göra sina helintegrerade husbilar så lätta som möjligt kan den knappt sju meter långa Explorer I 698 hålla sig inom 3,5 tons gränsen och samtidigt rymma fyra personer utan problem. Är man ett par som reser själva blir lastkapaciteten mycket bra och du skulle inte få några platsproblem med en sådan bil. Även om den är lätt har LMC gjort mycket för att behålla utrustningen och säkerheten. Höjden är reducerad till 198 centimeter inomhus, man har därmed sparat material och vikt. Ytterligare vikt har man sparat in med ett lättare dubbelgolv på ett plant chassi från Fiat och genom lättare möbler av lättare material. Detta gör att modellen bara väger 2,920 kilo i körklart tillstånd, något som ger en lastkapacitet på 580 kilo, och då håller du dig fortfarande inom 3,5 tons gränsen.

Utanpå ser denna LMC´n mycket inbjudande ut med sin glansiga aluminiumplåt. Dubbelsängen är placerad på tvären längst bak i bilen medan toalett och kök ligger i mitten på var sida av bilen. Sittgruppen har plats för fyra personer och det finns också sovplats för fyra.

På grund av den helintegrerade modellen känns sittgruppen både ljus och luftig då det kommer in mycket ljus utifrån. Över sittgruppen har du en fällbar säng som också har behaglig madrass och som inte tar bort så mycket av ljuset i bilen.

Badrummet har dusch som kan skärmas av från toalettdelen. Förvaring för kläder finns under sängen men kan vara lite svåråtkomligt.

Läs mer här: www.lmc-caravan.de

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt