Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

15.2.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

LMC 2011: Scandica - optimal för vintercamping

Tyskproducerade LMC lanserar under 2011 en helt ny modellserie som speciellt vänder sig till den som campar året runt. Serien är optimal för vintercamping och som utgångspunkt ligger många års erfarenheter, och vissa perioder med mycket tuffa vinterförhållanden i Skandinavien. Namnet på serien är därför Scandica.

LMC Scandica - 2011 modell

LMC Scandica - 2011 modell


Scandica- serien består av fem modeller som i grunden är likadana. Väggar och tak är 45 mm tjocka, utan trälister för att eliminera köldbryggor. Golvet är hela 50 mm och allt är isolerat med styrofoam. Det avancerade Alde värmesystemet är zonuppdelat så att man kan hålla olika temperatur i sov- respektive uppehållsrum. I badrummet är det värmeslingor i såväl golv som väggar och de sistnämnda fungerar som handdukstorkar. Garderoben är uppvärmd och fungerar som torkskåp till våta skidkläder, skor och liknande. En annan smart detalj är den praktiska skidbox med integrerat avlopp. Alla vagnar
är ventilerade så de ha permanent cirkulation av varmluft, även bakom möblerna.

Klicka för större bild


Övergår konkurrenterna

Det finns två slags supermoderna kök i vagnarna. Vanliga vagnar har lågt placerade kylskåp, koklågor, fläkt och bakugn, och i de tandemaxlade vagnarna är det stor spis med integrerad koklåga, ugn och värmeskåp.

LMC har lyssnat till erfarna vintercampare och har gått hela vägen. Det är ingen tvekan om att det satsas stort med Scandica. Därför övergår modellserien på många områden de starkaste konkurrenterna när det handlar om vinterkomfort.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt