Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.11.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

LMC: Ny modell – Scandica kommer dominera vintern

Ambitionerna är på topp hos LMC som i dagarna lanserar fabrikens nya modellserie för vintercampare, Scandica. Målet är inte endast att ta sig in på, utan helst att dominera en starkt expanderande marknad.

Tommy Rasmussen

Tommy Rasmussen


Campingplatser i hela Skandinavien och på de sydliga skiddestinationerna investerar miljoner i faciliteter som tillfredsställer även den mest krävande vintercamparen. Men där allt börjar för en campare, är i husvagnen. Och som Tommy Rasmussen från LMC Återförsäljarförening säger, har den tyska producenten lyssnat speciellt till skandinavernas behov.

- I Skandinavien har vi i motsatts till många andra europeiska länder efterfrågat husvagnar som uppfyller den perfekta inomhusmiljön och som klarar av de mest extrema väderförhållanden. Och här har till exempel köket en central plats. På grund av vårt klimat är det i själva husvagnen, och inte i förtältet, som samvaron pågår. En husvagn skall vara varm, praktisk, komfortabel och mysig, säger Tommy Rasmussen och fortsätter. – Vi får konstatera att LMC har lyssnat och gått hela vägen. Det är ingen tvekan om att de satsar stort med Scandica. Därför övergår modellserien på många områden de starkaste konkurrenter, när det handlar om vinterkomfort, säger han.

God komfort

Scandicaserien består av fem modeller, som alla till grunden är uppbyggda på samma sätt. Väggar och tak är 45 mm utan trälister för att eliminera köldbryggor. Golvet är på hela 50 mm och allt är isolerat med styrofoam. Det avancerade Alde värmesystemet är zonuppdelat så man kan ha olika temperaturer i sov- och uppehållsrum. I badrummet är det värmeslingor i såväl golv som väggar och de fungerar dessutom som handdukstorkar. Garderoben är uppvärmd och fungerar som torkskåp till våta skidkläder, skor och pjäxor. En annan smart detalj är en komfortabel skidbox med integrerat avlopp.

Utöver det är köket supermodernt med högt placerat kylskåp, kokplatta, fläkt och ugn. I de tandemaxlade vagnarna är plattor, ugn och värmeskåp en och samma enhet precis som hemma. Hela vagnen har ventilation så det är permanent cirkulation av varm luft, även bakom möblerna.
- Då man inte längre producerar för ett lager gäller det att beställa sin vagn i god tid och det kan göras till konkurrenskraftiga priser, säger Tommy Rasmussen.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt