CampingSverige.se

25.3.20

Av: Daniel Andersson
Dela
 

LW Husvagnar och RIPS blir systerbolag

LW Husvagnars moderbolag har förvärvat Rips Släp & Husvagnsservice i Tomelilla.
– Vi kommer erbjuda samma service som idag men ambitionen är att ännu bättre kunna möta marknadens behov, säger Martin Wirén som ansvarar för driften av Rips.

Rips grundades i Tomelilla år 1982.

Rips grundades i Tomelilla år 1982.


Rips grundades 1982 av Ronny och Ingegerd Persson och försäljningen av verksamheten har varit på gång en period. Bakgrunden är det generationsskifte som närmat sig inom Rips.

Efter en tids förhandling stod Leif Wirén, som även driver LW Husvagnar i Smedjebacken, som ny ägare. Båda aktörerna ingår i importören Bergholms återförsäljarnätverk och det var därigenom kontakten förmedlades.

Sedan årsskiftet arbetar Leifs son Martin Wirén som platschef på Rips men även tidigare ägaren Ronny finns kvar i företaget.

Kunderna kommer att känna igen sig eftersom verksamheten kommer att drivas vidare under samma varumärke och de kommer att möta samma personal.

– LW Husvagnar och Rips har båda drivits på liknande sätt och alltid värderat relationen till kunden högst. Även om bolagen kommer att vara självständiga ska det bli intressant att hitta synergier mellan dem och lära av varandra. Att det finns ett intresse för det har vi redan sett bland personalen, säger Martin Wirén.

Martin Wirén ansvarar för driften av Rips.

Martin Wirén ansvarar för driften av Rips.


En livsstil

Innan Martin flyttade till Österlen 2005 jobbade han tre år på LW med blandade arbetsuppgifter i verkstad och butik men även med att sälja husvagnar. Efter flytten har han arbetat i bilbranschen som säljare och försäljningschef.

– Med den erfarenheten och utbildningen i ryggsäcken ser jag fram emot den här möjligheten och att lämna komfortzonen lite, säger Martin Wirén.

Med sig från sin tidigare roll tar Martin synen på struktur, rutiner och sättet att arbeta med statistik. Dessutom har han erfarenhet av coachande ledarskap och sälj. Men det finns vissa skillnader mellan bilbranschen och fritidsfordon.

– Nu säljer vi i större utsträckning ett intresse och en livsstil, inte bara ett fordon. Det finns ofta ett stort engagemang hos både kund och säljare och det är väldigt inspirerande, säger Martin.

LW Husvagnar och Rips kommer att arbeta parallellt och ha samma moderbolag, men båda verksamheterna ska bära sig själva.
– En fördel är att vi tillsammans täcker större yta, att vi kan nyttja synergieffekter mellan företagen och bli mer effektiva i våra processer, säger Martin Wirén.

Leif Wirén och Ronny Persson.

Leif Wirén och Ronny Persson.


Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt