Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.10.10

Av: Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Norge: Stadscamping i Oslo (1/5)

CampingSverige.se tipsar om fina centrumnära campingplatser i Norge, vilka har kort avstånd till stad och attraktioner, men som ändå är idylliska.

Klicka för större bild


Bogstad är en av Norges mest profilerade familjecamping och ligger endast 20 minuter från Oslo centrum. Dit kan man ta sig med buss fyra gånger i timmen, eller ta en båt från Bygdøy och direkt in till Akers Brygge. När vi möter Kjell Veddegjerde, daglig ledare på platsen, förklarar han att goda trafikförbindelser bidrar till Bogstad överlevnad.
– Vi har en fantastisk belägenhet mitt i den illgröna Nordmarken och bara några minuter in till huvudstaden. Folk som besöker oss är framför allt ute efter att uppleva Oslo och därmed är de ute på sightseeing i stort sett hela dagen. På kvällen myllrar det av folk, säger han. För de som blir kvar har vi minigolfbana för ungarna, sjön med badmöjligheter, Bogstad GK som närmaste granne och lekplats. Gästerna använder platsen som en utmärkt bas för sin semester i huvudstaden.

Klicka för större bild


Med 50 år på nacken

Bogstad Camping öppnade 1954 och breder ut sig över ett område 180 hektar. Oslo-NAF stod som ägare fram till 1985 och kom under NAF Camping 2009. På grund av dess centrala belägenhet har Bogstad alltid varit en populär stadscamping och under högsäsong har platsen 60 anställda. Vintertid kommer skidturister resande från England och Danmark, medan statistiken visar att sommartid är det tyskar som dominerar efter norrmännen.

Klicka för större bild


Genomsnitt tre dagar

Slottet, Aker Brygge, Karl Johan, Holmenkollen, Vikingaskeppet, Operan och Munch museet är attraktioner som går igen på listor över vad gästerna vill se, och enligt Veddegjerde har de inte särskilt gott om tid; det genomsnittliga antalt övernattningar är endast tre.
- Folk är supereffektiva, går upp tidigt och utnyttjar tiden bra, ler han. Vår uppgift är att göra förhållandena så bra som möjligt med hänsyn till faciliteter och övernattningserbjudanden.
– Vi har helårsöppet och vinterisolerade hytter och 2010 tar vi över driften av krogen på området. Det passar bra för dem som har rest hela dagen och vill koppla av med god mat i lantliga omgivningar på kvällen, påpekar han.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt