CampingSverige.se

7.12.10

Av: Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Norge: Stadscamping i Trondheim (5/5)

CampingSverige.se tipsar om fina centrumnära campingplatser i Norge, vilka har kort avstånd till stad och attraktioner, men som ändå är idylliska.

Klicka för större bild


Trondheim har en småstads charm, men en storstads möjligheter – här möts dåtid och nutid och den största attraktionen är utan tvekan Nidarosdomen, Norges nationalhelgedom som är byggd över Olav den Helliges grav. Den gamla stadsdelen Bakklandet och Gamle Bybro ligger alldeles i närheten. Bakklandet bjuder på mysiga butiker och kaféer och världens enda cykelhiss. Staden har många museer och sevärdheter att visa upp; nytt år 2010 är Rockheim, ett upplevelsecenter för pop- och rockmusik. Vitensenteret och Pirbadet är ett måste för unga.

Storsand Camping riktar sig till både familjer och vuxna par och platsen sträcker sig över ett område på 90 hektar längs Trondheimsfjorden och har strandlinje och badbrygga. Terrängen är kuperad och vagnarna placeras i nivåer. Det är 17 kilometer in till centrum och dess attraktioner, men platsen har fotbollsplan, båtuthyrning, lekplats och bunkers från krigets dagar, som ungarna kan klättra i.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt