Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.3.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Nytt projekt: Husbilsdestination Norden

I dag finns det nästan 1,3 miljoner husbilar i Europa, och antalet fortsätter att öka. Nu startar de nordiska campingorganisationerna ett gemensamt projekt som skall göra Norden till Europas bästa husbilsdestination. Bakom projektet “Husbilsdestination Norden” står campingorganisationerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Klicka för större bild


- Antalet gäster med husbilar ökar stadigt och nu vill vi tillmötesgå dessa gästers behov av service och faciliteter. Vi vill göra det enkelt och mer bekvämt för husbilsgästerna att uppleva de ljusa nordiska sommarnätterna, antingen besöket går till en stad eller ut på landet, säger Poul Fejer Christiansen, direktör på Campingrådet i Danmark.

De nordiska campingplatserna har tillsammans 39 miljoner övernattningar om året, och fler och fler i Europa upptäcker vad Norden har att erbjuda. Allt från sandstränder i Skagen till fjordar i Lofoten. För att tillmötesgå husbilsgästernas behov kommer ”Husbilsdestination Norden” se till att campingplatsernas service anpassas bättre efter husbilsgästernas behov.

I framtiden kommer de nordiska campingplatserna erbjuda fler enkla och speciellt inrättade enheter för korttidscampare. På enstaka inrättade husbilsplatser skall det bland annat erbjudas automatisk service, medan det på campingplatserna fortfarande skall ges personlig service när en gäst önskar ett längre besök. Målet med “Husbilsdestination Norden” är att det skall etableras 250 nordiskt godkända kommersiellt drivna husbilsplatser och att det skall ges ännu bättre service på campingplatserna.

- Många ägare av husbilar önskar bo på en campingplats eftersom det är både säkert och bekvämt. Nu har vi ytterligare erbjudande om enstaka husbilscampingplatser och det är vårt hopp att nordiska husbilsgäster skall stanna hemma och att nya gäster från övriga Europa skall vilja åka norrut för att upptäcka våra länder, säger Poul Fejer Christianse

Läs mer här: www.scr.se

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt