Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.9.11

Av: Pernille Lykke Hansen
Dela
 

Polar 2012: Polar 840 bjuder på teknisk innovation

Inför 2012 utökar Polar sitt utbud med en ny husvagnstorlek, Polar 840. Generösa ytor ger möjlighet till fina gemenskaper. Men husvagnen bjuder också på hårda värden tack vare trådlös uppkoppling samt olika tekniska funktioner som kan styras direkt från en smart phone genom en ny app.

Kök i Polar 840 (2012-modell)

Kök i Polar 840 (2012-modell)


Polar 840 är den åttonde och senaste husvagnsstorleken från Polar och mäter drygt 8,5 meter i innermått. Med hela nio bäddar kan goda vänners sällskap avnjutas till fullo. Samtidigt finns alltid möjligheten till den lyx som det innebär att resa bort på tu man hand i en stor vagn. Med enkla tillval samt möjligheten att få living room fram i alla vagnar, får man över 20 versioner av planlösningar att välja bland. Är man bekväm av sig passar den nya planlösningen TDS med friställd dubbelsäng bra. Inte minst när sängen ska bäddas. För den som vill vara närmast unik finns möjligheten att välja till en induktionshäll kombinerad med två gaslågor samt en golvmatta med mörk klinker – tillval som bara erbjuds i Polar 840.

Förprogrammera din belysning

Belysningen i husvagnen har skänkts stor uppmärksamhet vid utvecklandet av elsystemet. Med en enda knapptryckning kan du reglera ljusnivån för olika enskilda lampor, grupper av lampor samt alla lampor samtidigt via olika på förhand inställda scenarion. Vilka lampor som ska ingå i vilka grupper samt vilka de förinställda värdena för olika scenarion ska vara bestämmer du själv. Den enda lampan som styrs som vanligt via en normal brytare är tältlampan som även är knuten till en rörelsedetektor.

I Polar 840 har man installerat ett 3G-modem

I Polar 840 har man installerat ett 3G-modem


Teknisk utveckling

Produktutvecklingen hos Polar innefattar i år stora tekniska framsteg. I Polar 840 har man installerat ett 3G-modem, vilket gör att husvagnen kan användas som en trådlös accesspunkt för tillgång till internet. Därtill är Polar 840 utrustad med ett nytt och mer avancerat styrsystem för el. Dess olika funktioner kan styras via en touchpanel som sitter på väggen i husvagnen, eller från en smart phone med hjälp av en nedladdbar mobilapplikation.

Appen gör Polar till den förste husvagnstillverkaren som tar steget in på marknaden för mobilapplikationer. Med appen kan du till exempel se aktuell temperatur, vattennivån i två tankar samt batterispänningen. Du får information om vagnens lutning vilket är användbart vid uppställandet av vagnen. På så sätt kan man enkelt och smidigt se vilket hörn eller vilken sida som ska sänkas alternativt höjas.

En husvagn – tre lägen

Beroende på om du är ”hemma” i husvagnen, borta hos grannen eller ute och kör på vägarna kan du ställa in vagnen i tre olika lägen. Med husvagnen inställd på bo-läge kan alla husvagnens funktioner användas. När husvagnen står i gå bort-läge stängs vissa av husvagnens funktioner ner, till exempel vattenpump och de flesta av lamporna. Om du kopplar in en bil på släpvagnskontakten och startar bilen hamnar husvagnen automatsikt i kör-läge. I det så kallade kör-läget stängs ytterligare en kombination av funktioner ned. När du sedan stänger av bilen går systemet automatiskt tillbaka till bo-läge.

Klinkergolv i Polar 840

Klinkergolv i Polar 840


Framtida funktioner

Husvagnens elsystem är flexibelt och utformat för att ge möjlighet att bygga ut och anpassa det på ett enkelt sätt i framtiden. Det bygger på CAN (Controller Area Network), samma system som idag används för att styra funktioner i bilar. Eftersom all data kommuniceras elektroniskt via CAN och funktioner är utspridda över flera noder behöver inte någon stor mängd kabel dras. Vagnen blir därmed lättare vilket är positivt för både plånbok och miljö.

Några av de funktioner som kan bli verklighet inom en snar framtid är att användaren ska kunna logga in på husvagnen på avstånd och se all status. En del funktioner kommer även att kunna styras på håll. Till exempel ska du kunna ställa in värmen i vagnen och ha den uppvärmd när du kommer till den. Vidare finns möjligheten att utveckla olika varnings- och larmsystem såsom stöldlarm och gaslarm, men även en funktion som larmar när vattentankarna närmar sig vissa värden eller om någon av lamporna i husvagnen gått sönder. Systemet kan också fungera för loggning av olika data, till exempel GPS-data, vattenförbrukning, drifttid med mera. Framtidens möjligheter är många, endast fantasin sätter gränser.

Läs mer här: www.soliferpolar.com

Se också...

Videonyhet: Polar 840 Svit (2012-modell)

Viggo Engström från SoliferPolar berättar om den nya modellen inför 2012, Polar 840 Svit.

2011-09-16

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt