Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.9.10

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Solifer 2011: Ny design - nya planlösningar

En av årets stora nyheter märks direkt när man stiger in i en Solifer. Du möts då nämligen av en helt ny och delikat inredning med nya luckor, dörrar och handtag.

Klicka för större bild


Alla Finlandia-modeller har i år fått en gedigen gasspis med fyra plattor av märket SMEV. Den kan kombineras med en ugn i samma märke eller med den nya eleganta mikrovågsugnen från Gorenje. Solifer har baserat sig på en enhetlig och modern lösning med snygga kvalitetsprodukter som för upp vagnen ytterligare en nivå. Artic har till exempel en praktisk gasspis med två plattor. I köket har Solifer i år också nya kraftiga bänkskivor, ny vask, ny kran monterad i bänkskivan, och ny fläkt med inbyggda spotlights och fler strömbrytare som också är funktioner för lysrör och taklampor i övriga vagnen.

Alla kylskåp, stora som små, är nu av märket Frameless och har antracitgrå dörrar. Till årets nyheter hör också att man kan välja det stora kylskåpet på 190 liter med frysbox på 35 liter i samtliga 560- modeller- både Arctic och Finlandia.

Belysningen i taket över sittgruppen och i sovrummet är helt ny. Dessutom är det en ny sänggavel. Centralvärmesystemet har ny kontrollpanel och toaletten har ny design på kranar och kraftigare dörrhandtag.

Klicka för större bild


Nya planlösningar

Solifer Finlandia 690 är tillbaka med två planlösningar efter förfrågan, speciellt från de norska kunderna. 690 PH med det tvärställda badrummet och LK, barnrumslösningen. I Solifers program har man döpt vagnarna till nummerserier som motsvarar vagnens inre mått. Detta innebär att till exempel vår 630 är 628 cm lång invändigt. Andra producenter använder yttre mått inklusive gasbehållaren som mått, skriver Solifer i ett pressmeddelande.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt