Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

28.3.12

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Solifer.com
Dela
 

Solifer 2012: Nytt och modernare styrsystem för belysning

Solifer är fortfarande världens snabbaste vagn och den strömlinjeformade vagnen bidrar till såväl körglädje som lägre bränsleförbrukning.

Från och med 2012 finns Finlandia 600 som TBX

Från och med 2012 finns Finlandia 600 som TBX


Det totala antalet planlösningar som Solifer erbjuder inför 2012, med rundsittgrupper för Artic samt olika lösningar på TBR/TBX, är 41 stycken. Från och med 2012 finns Finlandia 600 som TBX. Utrymmet utnyttjas maximalt med WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp, eller frukostgrupp om man så vill. I Finlandia 690PH har ett TBR-kök införts vilket ger en öppen och luftig planlösning med stort kök och ordentlig köksbänk.

Nytt styrsystem för belysning

Nytt styrsystem för belysning


Varje kök har utrustats med en ny skärbräda i laminat på diskhon. På de modeller som har spisen direkt mot soffgruppen har det satts upp en hållare för skärbrädan vilken praktiskt fungerar som stänkskydd.

I alla vagnar har Solifer infört ett nytt och modernare styrsystem för belysning (FAWO). Vid ingången sitter en touchpanel med vilken belysningen går att dimma. På panelen kan man programmera två olika scenarion. Ett tryck senare är alla de ljuspunkter man valt på förhand tända. Belysning i lastluckan fram kommer numera att vara standard och i garderoberna sitter ny löstagbar belysning med batterier. I badrummet finns effektivare spotlights och även en ny toalett med vitt lock av märket Thetford.

Bland tillvalen kan kunden bland annat välja en ljushylla till vitrin/barskåp i köksregionen, CD på Artic, dubbel D-IN på Finlandia, gasolomkopplare på Aldepanelen samt tre nya tyger och ett skinnalternativ från Svenska dynor.

När det kommer till vägegenskaper lägger Solifer stor vikt vid en rätt dimensionerad dragbom, en väl genomtänkt geometri och rätt viktfördelning. Faktorer som alla bidrar till en stabil gång. Den karakteristiska och strömlinjeformade karossen ger minsta möjliga luftmotstånd och vagnarnas aerodynamik gör att de snällt följer bilen och klarar oberäkneliga vindbyar. Förutom att detta bidrar till Solifers utmärkta dragbarhet leder det även till en positivare bränsleförbrukning, vilket är snällt för både miljö och plånbok.

Solifers front är såväl ritad som tillverkad i Finland. Den finska formgivningen på vagnarna kommer att framhållas ytterligare framöver genom en dekal på vagnarnas bakgavel med texten ”Finnish design”.

Läs mer här: www.solifer.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt