Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.5.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Sunlight 2010: Kör på Fiat chassi

Sunlight motorcaravans har från och med modellåret 2010 två planritningar för två olika påbyggnader och har fått ett nytt basfordon: Fiat Ducato x/250 som är standardutrustad med en 2,2 JTD motor och 100 hk.

Klicka för större bild


Alla Sunlights motorcaravanplanritningar har gåtts igenom i samband med chassiändringen, och med nya Sunlight A 58 har det skapats en kort, kompakt alkovbil. Utvändigt ersätter elegant metallicplåt den klassiskt hammarslagna looken. En modern sportig utvändig design och en ljuskonsoll bak, med snygga Caralunalyktor i klarglas rundar av det yttre perfekt. Därutöver har alla delintegrerade fått en sportig utbyggnad över förarhytten, som kan utrustas med fönster som tillval. Den aerodynamiska alkovekonturen med nya fönster ger en otrolig invändig höjd och har dessutom bra sovkomfort.

På grund av att den är uppbyggd på ett stegram chassi tillsammans med nedsänkt bakdel får Sunlights motorcaravans ett garage på upp till 1,25 meter, inklusive invändig belysning, allt enligt planritning. En elektrisk trapp med två steg gör det säkert att ta sig in i bilen. Dessutom har Sunlights bilar – även T-modellerna – en släplast på två ton med det nya chassiet, samt plant golv i hela bilen.

Klicka för större bild


Med det nya ”Basicpaketet” erbjuder Sunlight inte endast midi Heiki taklucka, våtrumstapet i duschrummet, mörkläggningsgardiner till takluckorna och en garderob utan också en fem årig täthetsförsäkring. Invändigt har designen fräschats med ljus modern trädekor. ”Montreux päronträ”, golvbeläggning i stavparkettlook samt bordsskivor i snygg granitlook. Den nya snygga boendemiljön ”Torino” med sina beige-grå mönstrade överdrag och kiwigröna gardiner rundar av den invändiga designen perfekt. Den välkända inredningen Rügen, en kombination av krämfärgat konstläder och mörk varm blå förblir en prisneutral valmöjlighet. Den eleganta looken understryks av de luckor som är snyggt integrerade i skåpen. Klädskåpen är standardutrustade med belysning invändigt. På toaletten går möbeldekoren också igen. Allt efter önskan kan spillvattenstanken nu också levereras isolerad. I det stora hela har motorcaravanens standardutrustning fulländats.

Sunlight erbjuder därmed under det nya modellåret allt det som en smart och prismedveten kund har behov av för att få en avkopplande och trevlig semester.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt