Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

9.3.12

Dela
 

Svensk premiär för norska förstugor

Isolerade förstugor har länge varit populära i Norge – där mest kända som ”spikertelt”. Nu lanseres den norska förstugan NorCamp i Sverige.

Förstugorna levereras som en enkel byggsats och monteras med helt vanliga verktyg

Förstugorna levereras som en enkel byggsats och monteras med helt vanliga verktyg


I samband med att allt fler campare blir mer stationära har man i Norge märkt att traditionella förtält i PVC och duk byts ut till moderna ”spikertelt”. Förstugorna är isolerade och konstruerade för att monteras fast mot husvagn, och ger med det en relativt stor, semipermanent semesterstuga. Förstugan NorCamp, som i Norge säljs under namnet WeeCamp, har sålts på den norska marknaden sedan maj 2008 och har snabbt blivit populära.

– Camparnas vanor har ändrat sig över tiden, och nu vill fler och fler ha liknande komfort på camingsemestern som i hemmet. Det betyder en växande maknad för svenska förstugor, berättar Mattias Wuori, VD på Norska Caravan System, som nu är återförsäljare av NorCamp i Sverige.

Varje år säljs 200 NorCamp förstugor i Norge. Marknaden bör vara större i Sverige, menar Mattias Wuori.

Förstugorna levereras som en byggsats med olika sektioner som monteras på plats. Det tar ca 3-4 timmar att montera förstugan om man är tre personer som hjälps åt.

Väggarna är tillverkade av rostskyddsbehandlad, pulverlackerad stålplåt. Isoleringen består av 70 mm Isopor eller PU-skum vilket håller värmen året runt. Även taket är isolerat och förstärkt med stålbjälkar som tål en snömängd av 200 kg per kvm. Fönstren är 2-glas med isolerkassett och levereras med eller utan spröjs. Både fönster och dörrar är vid leverans inmonterade i väggelementen för enkel och snabb montering.

Anpassas efter kundens önskemål

Som kund är valmöjligheterna stora. Förtälten kan fås i storlekar från 3x3 m till 3,5x7 m (dvs ca 9-24,5 m²). Kunderna kan själva välja placering av fönster och dörrar. Burspråk och hall finns som tillval.

– Vi har möjlighet att erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser då förstugorna tillverkas i Kina. Även om tillverkningen sker utomlands har vi full kontroll på konstruktion, design och tillverkning. Som kund följer man tillverkningen av sin förstuga via nätet, säger Mattias.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt