Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

21.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: thule.com
Dela
 

Thule: Världens första el-cykelhållare

Thule EuroPower är den första dragkrokshållaren på marknaden för elektriska cyklar.

Thule EuroPower dragkrokshållare för elektriska cyklar.

Thule EuroPower dragkrokshållare för elektriska cyklar.


Thule, som är marknadsförande inom transportlösningar för bilindustrin lanserar i dessa dagar Thule Euro Power, en cykelhållare, som är specialdesignad för el-cyklar. Den nya hållaren kan köpas ute i butikerna från och med början av april.

Thule EuroPower är den första dragkrokshållaren på marknaden som är specialutvecklad för att tillmötesgå den aktuella trenden med elektriska cyklar. Då batteri och motor på en el-cykel väger en del är de tyngre än vanliga cyklar och kan väga ända upp till 30 kg. Vanliga cyklar väger omkring 15-20 kg. EuroPower har utvecklats för att kunna bära en vikt på 2 x 30 kg (60 kg).

Därutöver är hållaren modernt designad och har en användarvänlig mekanism för montering på bilens drag. Tack vare den fotstyrda vippfunktionen, kan bilens baklucka öppnas, även om el-cykeln sitter monterad.

För att uppnå ännu större komfort kan Thule EuroPower utrustas med en avtagbar ramp som används för att rulla upp cykeln på hållaren, detta kan vara viktigt med tanke på vikten.

Marknaden för el-cyklar är under hastig tillväxt runt om i Europa. Enligt marknadsundersökningar kommer det att säljas mer än 200,000 el-cyklar i Centraleuropa under 2009.

Christian Ludwig, International Product Manager hos Thule, för Rear Mount Systems kommenterar:

- El-cyklar blir populärare och populärare i många länder, särskilt på grund av deras funktionalitet, samt många seniorers aktiva livsstil. Det är rätt tid att introducera en fullständig lösning till denna spännande produkt och därför har vi utvecklat Thule EuroPower för att tillmötesgå användarnas behov och samtidigt använda den senaste teknologin, som bland annat omfattar ett grundlig CityCrash test.

Thule EuroPower kan köpas genom Thule-försäljare överallt Sverige. Thule ger 5 års garanti på alla produkter.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt