Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

23.8.09

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Hans Duggen
Dela
 

Tips inför husvagnssemestern till Dresden i Tyskland via Själland i Danmark

I denna artikel får du tips inför semesterresan till Dresden i Tyskland via Danmark med husvagn – tipsen passar även husbilsförare.

Klicka för större bild


Rasta vid Farö

En naturlig rastplats är vid Farö på Själland. Ön ligger vid en av Danmarks stora broar. Många säger att det är den vackraste. I varje fall är det en vacker rastplats på ön som delar bron i två delar: den norra lågbron och den södra högbron. Här finns en cafeteria, tömningsmöjligheter för husbilen och en lekplats för barn som således har möjligheten att röra på sig lite.

Klicka för större bild


Inga campingplatser i Gedser

Det finns inga campingplatser i Gedser, men det är tillåtet att slå sig ned i fiskehamnen. Det finns mycket att se i den lilla hamnstaden som så totalt domineras av färjehamnen. Det är trevligt i fiskhamnen där ortens ungdomar samlas. Det finns flera romantiska träfartyg i hamnen – en vacker syn en sommarkväll.

I Rostock kan en liten avstickare både till centrum och landskapet rekommenderas. Om man vill hinna fram till Dresden på en dag bör man ha med i planerna att det blir en lång dag på de tyska motorvägarna. Dock får man en mycket vacker resa genom Mecklenborg – Vorpommerns växlande landskap.

Klicka för större bild


Undvik att köra in i Berlin

Dresden är dagens mål och går först via A10 öster om Berlin. Var uppmärksam på att vissa GPSer kan strula i närheten av huvudstaden. Kör under inga omständigheter genom centrum.
Det böljande landskapet i Norra Tyskland har för länge sedan avlösts av ett flackt landskap med många floder. Hela Berlinområdet är omgivet av hundratals floder och sjöar, vilket gör resan söder om Berlin otroligt vacker. Gång på gång ses olika floder, varav Spree är den mest anmärkningsvärda. Cirka halvvägs mellan Berlin och Dresden finns också ett mycket turistiskt och romantiskt område som heter Spreewald och som är värt ett besök. Terrängen mellan Rostock och Dresden är inte någon stor utfordring vare sig för bilar med husvagn eller husbilar.

Klicka för större bild


Campingpladsen Mockritz i byens sydlige udkant

Campingplatsen Mockritz i stadens södra utkant
Det är lätt att hitta till Mockritz som ligger i stadens södra utkant. Servicen är i topp. Ett gott råd är att bo lite tillbakadraget på campingplatsen då det är mycket väsen från trafiken vid receptionen. Inkörningen spärras av en bom, men det är bara för att få folk att stanna vid receptionen. Hela naten står bommen öppen även om receptionen stänger klockan 20. De som ankommer senare får via information på dörren reda på att de själva kan leta upp en plats och checka in dagen efter. Det rekommenderas dock inte att komma för sent på kvällen.

De sanitära anläggningarna är helt up-to-date och platsen är trevlig med en brokig skara besökare från hela Europa.

Bussförbindelse till Dresden centrum (Hauptbahnhof) med bus 76 från ingången till campingplatsen, körtid 16 minuter.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt