CampingSverige.se

18.4.10

Av: Truls Farner, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Truma: Mer säkerhet med tryckregulator i husbilar

Truma visade sina nya tryckregulatorer för husbilar och husvagnar på CMT-mässan i Stuttgart i januari. Dessa ökar säkerheten avsevärt när gasanläggningen är i drift under körning. Och vem skruvar av gasen innan bilen eller vagnen startas?

Klicka för större bild


Hitintills har regulatorn varit utrustad med en så kallad slangbrottsventil (Truma SecuMotion). Det vill säga att vid ett tryckfall, om t.ex. gasslangen rivs av vid en olycka, så stängs gasen. De nya ventilerna har en inbyggd crashsensor som stänger gasen vid en hastighetsändring på mellan 15 och 20 km/h, alltså vid en lätt kollision. De arbetar oberoende av ström och av trycket från gastuben. Det finns två utgåvor, MonoControl CS för enkel tub och DuoControl CS för två tuber. CS står för CrashSensor.

Regulatorerna kopplas till gastuberna som vanligt med högtrycksslang och har slangbrottsventil. Sex varianter av slangar gör att alla kopplingar kan användas. Alla riktlinjer för liknande utrustning i Europa har följts. Monteringen kan föregå både vertikalt och horisontellt, därmed kan ventiler bytas ut på äldre vagnar och bilar, även om det är trångt i gasförvaringen. Kommer på marknaden nyår 2010.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Utrustning: Alde
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt