Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.10.09

Av: Frank Skaufel, Bobil & Caravan
Dela
 

Tyskland: Södern året runt – inomhus

Tänk dig att resa till södern, fast inomhus, till en anläggning som har 26 grader i luften och 28 i vattnet- året runt. I Tyskland är detta möjligt.

Klicka för större bild


Ute på landet, lite mindre än en timmas körning från Berlin, i sydlig riktning, finns detta tropiska paradis Tropical Islands. Bygget, som inte ser så värst attraktivt ut utvändigt var ursprungligen en hangar av den överdimensionerade typen och kom till för att innkvartera flygplan.

Nu gick aldrig drömmen om planen i uppfyllelse men vad är då mer naturligt än att etablera en tropisk strand? Hangaren har en imponerande yta på hela 66 000 kvadratmeter, något som gör den till en av Tysklands största byggnader. Den är 210 meter bred, 310 meter lång och 108 meter hög. Hangaren är så stor att den har plats för åtta fotbollsplaner, en upprest Frihetsgudinna och ett liggande Eiffeltorn.

Klicka för större bild


Stabilt klimat

Inomhus är det alltid 26 grader i luften och luftfuktigheten ligger mellan 40 och 60 procent. Den största stranden är 200 meter lång. I Tropical Sea har vattnet en temperatur på 28 grader medan Bali Lagunen skryter med 32 grader. Gillar du höjder frestar möjligen Tysklands högsta vattenrutschkana. Med en höjd på 25 meter har den fått namnet ”World slide tower”.

Men det finns mycket mer för den som är ute efter upplevelser. Konstgjord sol, fors, minigolfbana med 18 hål, regnskog med tropiska växter och en tropisk landsbygd med teman från Thailand, Borneo, Bali och Samoa, som säkert frestar de flesta. Även om du håller dig inomhus är bygget ordnat så att soljuset tar sig igenom. Därför måste man alltid tänka på att smörja in sig med solkräm.

Hela idén med anläggningen är att få tyskarna att stanna hemma under sin semester och inte resa iväg. I stället för att solhungriga tyskar drar söder ut har man istället hämtat hem Södern till Tyskland. Troligtvis värdesätter tyskarna detta, för tyskt öl och korvar är självklart möjligt att köpa i den konstgjorda hettan. Detta är dock inte platsen för dig som önskar lugn och ro, och som vill njuta i stillheten med en god bok och ett glas vin.

Anläggningen har kapacitet för hela 8000 besökare på en och samma gång. Även om hangaren är stor blir 8000 tyskar fördelade på åtta fotbollsplaner relativt trångt. Tropical Islands håller öppet 24 timmar om dygnet. Kanske kan du finna ett lugnare ställe att stanna över natten på?.

Spa och njutning

Tropical Islands har också en gigantisk spa anläggning där du kan bli omhändertagen medan barnen leker på stranden och husbonden har intagit barstolen på jakt efter den ultimata snapsen. Ångduschar, meditationsrum efter kinesiskt mönster, traditionell finsk bastu, massage och kristallcenter där vackra kristaller bidrar till välbefinnande.

Klicka för större bild


Servering

Hela elva restauranger och barer finns runt om på anläggningen. Därmed skulle det inte finnas någon ursäkt att lämna anläggningen hungrig. När namnet på anläggningen hänvisar till tropisk stämning är detta inte mer än naturligt att tropiska rätter är en väsentlig del av utbudet. Föredrar du hellre tyska korvar, hamburgare och pizza finns det också. Kafeterian Mondial har självbetjäning och passar för dem som gärna vill gruffa i sig en hamburgare i alla hast. Tropical Barbecue serverar mat från Asien, Crêperie Latiki är ett franskinspirerat pannkakshus, Paradiso serverar biff i olika storlekar medan Sea Shell Beach Café har indiska rätter på menyn. För barnen är Tropino restaurangen en säker vinnare. Kycklingvingar, pommes frites och annat erbjuds tillsammans med aktiviteter som lekar, rutshkanor, bilkörning och trampolin gör måltiden till en upplevelse, även för föräldrarna. Utöver det finns glassbaren Borneo Café, cocktailbarerna Moody Lounge och Kalmoa Lounge och de ordinära barerna Lagoon, Aloha och Kaikala. När du checkar in på Tropical Islands utrustas du med ett band runt handleden som registrerar det du handlar. Uppgörelse sker vid utcheckningen.

Klicka för större bild


Gratis shuttle

Om man önskar att besöka anläggningen mer än en dag finns möjlighet att hyra ett tält i regnskogen. För campare finns det campingplatser i området och i närheten av Berlin finns många husbilscampingar.

Tropical Islands ligger vid Staakowavfarten på A13 mellan Berlin och Dresden, cirka 35 kilometer från Berlin- Schönefeld. Man kan också välja att bo i Berlin och ta tåget direkt till tågstationen Brand.

Från stationen går det sedan gratisbussar in till Tropical Islands.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt