Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

9.6.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Ungt kreativt par köper husvagn för under 7.000,-

Det behöver inte alls vara dyrt att ta sig iväg på campingsemester. Är man både kreativ och fingerfärdig finns det många vägar att gå. Jesper (22 år) och Rikke (16 år) är ett bra exempel. CampingSverige.se har följt dem under hela processen från inköp av en gammal husvagn från 1983, tills nu, då de står redo med en uppfräschad husvagn inför deras första campingsemester tillsammans.

Klicka för större bild


Så hittade Jesper och Rikke vagnen

Rikke Lunddahl Overbye på 16 år och Jesper Tommerup Jensen har just köpt sin första husvagn – en Wilk Apollo 400 från 1983 för 1500,-. Därefter har de investerat en massa timmar och ytterligare 3.500,- på material och extra utrustning. Nu är de redo för sin första semester.

- En i vår familj hade den här gamla husvagnen, men använde den aldrig. Han ville mycket hellre ha en arbetarbod på hjul som han kunde använda i sitt jobb.
En sådan hittade Rikke och Jesper i den danska Blå Avisen, köpte den för 1.500,- och erbjöd honom att byta. Det lyckades, berättar Jesper med ett leende på läpparna.
- Även om Jesper, som har campat sedan han var liten, var intresserad så var det Rikke som låg på mest för att köpa husvagn.
- Jag har varit iväg med en kompis en gång och det var så trevligt och avkopplande. Mina föräldrar hyr stugor, men jag vill hellre ha mitt eget, säger Rikke.

Klicka för större bild


En gammal Wilk från 1983

Husvagnen är välbehållen. De tidigare ägarna har tagit väl hand om den. Rikke och Jesper fick bl.a. förtält, solskydd och diverse campingutrustning med i köpet. Det kan vara en av fördelarna med att köpa begagnat. Man får ofta mycket för pengarna.

OBS: Husvagnen är äldre än Rikke.

Klicka för större bild


Största problemet är fukt

Det enda problemet med den här vagnen var lite fukt i bakänden av vagnen. Lyckligtvis är både Jesper och hans pappa händiga. Jespers föräldrar har också campat under många år så de är erfarna inom området. Jesper har tillsammans med sin far öppnat upp vagnen där bak för att ta bort ruttet trä och ersätta det med nytt. Det ser våldsamt ut, men operationen är ganska enkel.

Klicka för större bild


Skada löses med en taklucka

I taket var det också en skada som krävde en större renovering, men här har Jesper satt i en ny taklucka. Skadan har helt enkelt skurits bort. Bonusen med denna övning är klar – en massa extra ljus in i husvagnen.

Klicka för större bild


Från gammal och sliten till ny

Invändigt var husvagnen mörk och tråkig. Golvmattan var mörk, likaså gardinerna och klädseln var mörk med stora blommor. Allt det är nu borta. Rikke har tillsammans med sin mamma varit otroligt kreativ vid symaskinen. Det har sytts ny klädsel, lampskärmar, gardiner, kuddar och mycket mer. Husvagnen bjuder in till hemmamys och romantik. Det är mycket bra gjort.

Klicka för större bild


Ren retro toalett

Toaletten är extremt liten och det enda stället där de bara har gjort ett mindre ingrepp. De har hängt upp en spegel sedan har Jesper planer på att flytta vattenbehållaren under handfatet eftersom gastuben som står där nu är väldigt liten. Det krävs dock att de sätter upp en hylla.

Klicka för större bild


Nytt kylskåp

Ett kylskåp kan vara svårt att undvara så därför har Rikke och Jesper satt in ett som går på endast 220 V och därmed kan användas när de har kommit fram till campingplatsen och kopplat på strömmen.

- Om vi handlar och lägger mat i kylskåpet innan vi reser, ser vi först och främst till att det är kallt innan vi stänger av det. Vi lägger också in ett par billiga kylklampar medan vi kör, säger Rikke.

Klicka för större bild


Mycket trevligt semesterhem

När man går en tur runt husvagnen och inspekterar den kan man helt klart se att den är gammal och även invändigt kan man se att den har några år på nacken. Men man imponeras samtidigt av hur bra resultatet av allt arbete med den blev.

Klicka för större bild


Redo för semester

Massvis av arbetstimmar har gett resultat och husvagnen är nu klar att utgöra ramen runt Rikke och Jespers framtida semestrar. Första resan går till Billund i Legoland.

CampingSverige.se önskar dem en riktigt fin resa och många sådan även i framtiden.

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt