Campingliv är inte bara en fråga om fysiska aktiviteter och upplevelser, utan handlar lika mycket om god mat och dryck, gärna lagad på lokala råvaror. CampingSverige.se har därför satt ihop några olika recept som avslutning på en perfekt dag.
Klicka för större bild 4 pers.300g färska bönor ex gröna bönor, vaxbönor eller skärbönor eller 250g djupfrysta hericots verts1 knippa salladslök2 burkar (400g) röda bönor 1 knippa bladpersilja8 äggAnsa, skölj och skär bönorna i mindre bitar. Skölj och strimla salladslöken. Fräs bönor och lök i 1 msk olja ca 5 minuter. Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i pannan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grovhacka persiljan och blanda ner i fräset. Vispa samman äggen med 1 ½ dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm mald vitpeppar. Grädda 4 omeletter i 2 msk olja i omgångar. Fördela fräset på omeletterna och vik ihop. Håll omeletterna varma på et serveringsfat i ugnen medan resterande omeletter steks. Servera med bröd och skrivade tomater. Bjud på jordgubbs och melonsallad med lite rivet limeskal över som dessert. TipsRinga gärna över 2-3 msk sweet chillisås över bönfräset innan omeltterna fylls. Kilde: ICA Läs mer här: www.ica.se