Grillad kycklingfilé med couscoussallad

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Campingliv är inte bara en fråga om fysiska aktiviteter och upplevelser, utan handlar lika mycket om god mat och dryck, gärna lagad på lokala råvaror. Vi har därför satt ihop några olika recept som avslutning på en perfekt dag.

Klicka för större bild 4 pers.4 kycklingfiléer3 dl couscous4 tomater1/2 gurka1 citronPensla kycklingfiléerna med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1 tsk paprikapulver. Grilla kycklingfiléerna runt om ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka upp 3 dl vatten med 1/2 tsk salt. Tillsätt couscous och låt stå ca 5 minuter. Skölj och tärna tomater och gurka. Halvera och pressa saften ur citronen. Blanda cirtonsaften med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda grönsaker och dressing med couscousen. Servera kycklingfiléerna med den ljumma couscoussalladen, bröd och grönna salladsblad. Kilde: ICA Läs mer här: www.ica.se

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2025 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket