Orsa Grönklitt

En av Sveriges trevligaste skidanläggningar

Orsa Grönklitt är en av Sveriges trevligaste skidanläggningar. Den är inte jättestor för det finns endast 20 pister, men det finns något för alla oavsett hur duktig man är att åka skidor. Många av pisterna ligger i skogen och det är en fördel om man kan åka skidor i lä från den till tider hårda vinden.

Säkerheten är på topp och barn upp till sju år åker gratis i liftarna när de använder hjälm. Här handlar skidåkning också om lek, så många av pisterna går genom skogen där man möter bland annat Orsa Grönklitts populära maskot. Maskoten – det stora blåbäret är vän med alla barn och när det är tävlingar eller uppvisning för föräldrarna så är blåbäret självfallet med och hejar, dricker varm saft och äter kakor.

Vintersäsongen sträcker sig från mitten av december till primo april och man kan välja att åka både utför eller på längden. De flesta gillar antingen längdskidåkning eller utförsåkning, sällan både och. För den som gillar båda är Orsa Grönklitt ett litet paradis.

Längdskidåkning i världsklass

Vad Orsa Grönklitt kanske saknar när det gäller utförsåkning har de det tiofaldigt när det gäller längdskidåkning.

Längdskidåkning är som att vandra, fast med skidor. Man kan lättare njuta av naturen och tystnaden. Orsa Grönklitt är helt unikt när det gäller längdskidåkning. Det finns 60 km välpreparerade spår, varav 4,2 km är upplysta på kvällarna och det betyder att man kan få en otroligt lång dag på skidor. Alla spår är väl skyltade med rutter från 1,5 km till 11 km och utrustning går att hyra precis vid sidan om startområdet.

Orsa Grönklitt ligger endast 15 km från Orsa, men det kan ta över en halvtimme vintertid om vägarna är fulla av nysnö. Det är inte svårt att köra på vägar som dessa – man skall bara ta sig gott om tid och köra efter förhållandena. Det är en vacker tur genom skogen med de snötäckta granarna och ju närmare campingplatsen i Orsa Grönklitt man kommer, desto mer snö är det.

Campingplatserna har enkla faciliteter, men man har det viktigaste och allt är uppvärmt, rent och fräscht. Det bästa med den här campingplatsen är att den ligger mitt i skidområdet och på gångavstånd till allt man kan uppleva här.

Suverän vinterplats

Vintercamping är härligt och behöver inte enbart handla om skidåkning. Det bästa med Orsa Grönklitt är att det är så mycket man kan göra förutom att åka skidor. Stället är barnvänligt och attraktionerna är väldigt varierande. Det är också en fördel om man är nybörjare, eller inte vill åka skidor hela dagarna. Dessutom är det lätt att ta sig hit. Vill du vintercampa i Orsa Grönklitt så boka plats i god tid.

Väderprognos för Orsa Grönklitt

  • ons 12 jun
    12-14°C
  • tor 13 jun
    13-18°C
  • fre 14 jun
    14-18°C

Hitta till Orsa Grönklitt

© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket