Campingsemester i Annecy – allt på ett ställe

Annecy är en historisk stad med sol, berg, kultur och natur och där det går lika bra att ha en aktiv semester som att bara koppla av vid vattnet. Utöver allt detta erbjuder området mycket bra matupplevelser – vad mer kan man begära under sin semester?

Följ Anne-Vibekes Tour de France tur – dag för dag på CampingSverige.se

Annecy är en otroligt vacker stad

Annecy är en otroligt vacker stad Otroligt vacker stadLåt det bara vara sagt – Annecy är en otroligt vacker stad och den ligger endast 12-1300 km från den dansk/tyska gränsen, så jag förstår att detta är en populär destination bland danskarna, och speciellt bland dem som älskar camping, eftersom de flesta campingplatser ligger mycket vackert. Jag övernattar på Camping International du Lac Bleu.

Camping på första parkett

Camping på första parkett Få bra platsMånga campingplatser i området tar inte emot bokningar om man inte tänker stanna en vecka eller längre. Mitt bästa tips är, om man vill försöka sig på att få en av de bättre platserna vid vattnet, att komma under förmiddagen när de som lämnar checkar ut. Då kan man ha tur att få en plats på första parkett.De platserna kostar ett par Euro extra, men det är det värt.

Annecy – två städer i en

Annecy – två städer i en Annecy är två städer i enMan kan säga att Annecy är uppdelad i två delar. Stadsdelen nederst, vid sjön, där kopplas det av på gräset. Ute på vattnet njuter folk av båtlivet. På flera ställen kan man hyra båt och bege sig ut på vattnet.

Caféer vid floden Thiou

Caféer vid floden Thiou Den gamla stadsdelen i AnnecyI den gamla stadsdelen verkar folk nöjda med att i lugn och ro avnjuta en kopp kaffe vid floden Thiou.Är det däremot det kulturella som lockar, så finns utställningar på det gamla slottet Annecy från 1200 talet. Det är skönt i Annecy, semesterstämningen är på topp, även om det inte är Dannebrogen som är hissad, utan Savoire´s flagga – den region Annecy ligger i.  Det finns parkeringshus under rådhuset mitt i staden.

En av de upplevelser som gör campingsemester till den bästa semesterformen

En av de upplevelser som gör campingsemester till den bästa semesterformen Besök av ovanlig familjVäl tillbaka på campingplatsen så är stämningen också i topp. Utsikten är enastående och det är verkligen något alldeles speciellt med att bo så nära naturen. Medan jag går och packar upp mina campingmöbler och solskyddet får jag besök av ett svanpar med sex små svanungar – härligt! Det är just såna upplevelser som gör campinglivet till den bästa semesterformen. Läs mer om Tour de France på CampingSverige.se

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket