Easy Campers 2023: Det bästa från två världar

Smidig som en husbil och flexibel som en husvagn. Intresset för campers fortsätter att ökat stadigt och S Karosser i Dorotea har förfinat sitt hantverk över snart 40 år.

Företaget S Karosser i Dorotea har byggt campers sedan 1983. Husbilspåbyggnader till pickuper är mycket vanliga i Nordamerika, men även i Sverige ökar intresset för den nischade produkten. Dagens moderna pickuper har blivit bekväma och ökat i popularitet. Samtidigt har många husbilsägare upptäckt hur smidigt det är att använda sin befintliga bil. Istället för att skaffa ytterligare ett fordon så använder man sin pickup till fritidsboende. Campern är också enkel att koppla av och då kan bilen användas som vanligt samtidigt som man kan bo i den parkerade campern. En camper behöver dessutom inte besiktigas eller skattas.
– En annan aspekt är att campern är den enda husbilen som får ordentlig räckvidd om man kör elbil. Uppåt 60-70 mil jämfört med kanske hälften för en traditionell husbil byggd på elbils-chassi, säger Ulf Sellgren, vd S Karosser.

Med solpaneler blir fricampingen inga problem.

Stor export

S Karossers varumärke heter Easy Campers och finns i totalt elva modeller. De varierar i vikt mellan 510 och 855 kg med ett prisspann på 264 000 kronor till 474 000 kronor. Modellerna passar till de flesta amerikanska, japanska och europeiska pickup-bilar. Easy Campers har fått ett rejält uppsving de senaste åren och är ett av få svenska varumärken inom mobilt boende som exporterar till Tyskland.
– Vi bygger cirka 130 campers om året. Tjugo procent går till svenska kunder medan vår återförsäljare i Tyskland säljer runt 80 stycken. Resten går till England och Norge. Och vi skulle kunna sälja ännu mer, om vi bara hade fler campers att leverera, säger Ulf.
För att öka försäljningen håller Ulf på att bygga upp ett återförsäljarnät, bl a finns Easy Campers nu hos Atteviks Bils sex anläggningar samt Alm Fritid I Enköping.

Nyheter

Till modellprogrammet 2023 presenteras ett antal nyheter. Bland annat är köket omgjort med nytt 110 liters kylskåp från Dometic. Gasförvaringen har blivit större och har plats för två stycken P11 alternativt två kompositflaskor á 10 kg. Modellprogrammet har även utökats med en sidodörrsmodell för amerikanska pickuper med 5,5-fotsflak, passar även till de nya 6-fotsflaken.
– De större campers-modellerna med dörr bak har fått ny större toalett med ny inredning, berättar Ulf.
Vidare har sittplatserna har blivit större för att bättre passa för barnfamiljer. Litiumbatteriet är nu på 160 Ah mot tidigare 125 och vattentanken är uppgraderad från 65 liter till ca 80 liter.
– På de flesta pickup-bilar erbjuder vi även att uppgradera lastvikten på bakaxel till 2100 kg, säger Ulf Sellgren.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket