Emil i Lönneberga har flyttat till fantastiska omgivningar

I dagarna öppnades dörrarna till det alldeles nya Emil i Lönneberga området – och vilket ställe, precis som resten av parken är det otroligt bra genomfört. Se videoklipp från det nya Emil i Lönneberga området här

Den nya parken öppnas som en markering av jubileet för utgivningen av Emil i Lönneberga böckerna, vilket hände för 50 år sedan – eller för 30 miljoner sålda böcker sedan.

Den nya parken öppnas som en markering av jubileet för utgivningen av Emil i Lönneberga böckerna, vilket hände för 50 år sedan – eller för 30 miljoner sålda böcker sedan. Nytt fint område för Emil i LönnebergaEmil i Lönneberga är utan tvekan parkens mest populära personlighet. Historien om den busiga pojken med de oskyldigt blå ögonen och det kritvita håret håller hela vägen och man tröttnar aldrig. Kompletterat med kärlekskivet mellan Lina och Alfred, Krösa-Majas kusliga personlighet och alla de andra härliga karaktärerna gör det berättelserna enastående. Skådespelarna inkl. barnen är helt fantastiska och sångerna känner man igen och går och nynnar på långt efter showen. Dessutom utspelar sig allt detta i det vackra småländska landskapet – där Astrid själv sprang runt en gång i sina barnskor. Det ger en äkthet som man annars får leta länge efter. Den nya parken öppnas som en markering av jubileet för utgivningen av Emil i Lönneberga böckerna för 50 år sedan – eller för 30 miljoner sålda böcker sedan.

CampingSverige.ses chefredaktör Anne-Vibeke Isaksen tog en kort paus från Tour de France Tv-inspelningarna för att delta i festligheterna i Småland. Här tillsammans med hennes två barn Mie och Mathias, samt Emil och co.

CampingSverige.ses chefredaktör Anne-Vibeke Isaksen tog en kort paus från Tour de France Tv-inspelningarna för att delta i festligheterna i Småland. Här tillsammans med hennes två barn Mie och Mathias, samt Emil och co. Emil är inte bara en showSom på alla ställen i Astrid Lindgrens Värld handlar det om lek. Underhållningen baseras på kända scenerna från böckerna, men sedan skall det också lekas. Hela vägen igenom parken leks det i och med naturen. Det nya Emil i Lönnebergaområdet har också små lekplatser som ligger utspridda, en lada som man kan leka i, pick nick område osv. Här i parken finns det möjlighet att vara kreativ och fram för allt till att leka. Precis så som Astrid Lindgren ville. Om du inte tar med dig egen matsäck så kan jag rekommendera att du äter i parken. Här har det medvetet gjorts ett val att inte servera pommes frites och annan junk food. Menyn består istället av läcker hemlagad svensk husmanskost, som köttbullar, potatismos, pannkakor och köket använder sig av så mycket lokala råvaror som möjligt. Tufft!

Från vänster ses Torbjörn Berg och Maja Berg – son och dotter till Björn Berg (illustratör till Emil böckerna), Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman och direktör för Astrid Lindgrens Värld Mikael Ahlerup.

Från vänster ses Torbjörn Berg och Maja Berg – son och dotter till Björn Berg (illustratör till Emil böckerna), Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman och direktör för Astrid Lindgrens Värld Mikael Ahlerup. Fin invigning av bl.a. Astrid Lindgrens Dotter Karin NymanSjälva invigningen fick först en presentation av parkens direktör Mikael Ahlerup och därefter blev det fint besök av Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman, som inledde sina ord med – “jag skall tacka från min mamma”. Hon berättade också om hur mycket detta område betydde för hennes mamma. Och vi kan konstatera att Astrid Lindgren skulle ha varit mycket stolt över resultatet.

Chefredaktör Anne-Vibeke Isaksen tillsammans med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman.

Chefredaktör Anne-Vibeke Isaksen tillsammans med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman. Det personliga mötetI Astrid Lindgrens Värld handlar allt om det personliga mötet, och för mig var det också mycket stort att få möta Karin Nyman. Läs mer om Astrid Lindgrens Värld på CampingSverige.se

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket