Eriba 2018: Ett flaggskepp och en klassiker

Av: Daniel Andersson
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Husvagnsmärket Eriba har gjort en framgångsrik återkomst på den svenska marknaden. Numera finns både kultvagnen Touring och märkets toppmodell Nova S.

Kultvagnen Eriba Touring har 1,95 i takhöjd med taket i upphissat läge.

Kultvagnen Eriba Touring har 1,95 i takhöjd med taket i upphissat läge. Eriba är namnet på Hymers husvagnar. Namnet kommer från en av märkets grundare, Erich Bachem. Eriba började tillverkas för över 60 år sedan och är fram för allt känt för kultvagnen Eriba Touring. Utvecklade i slutet på 1950-talet med inspiration från flyg- och bilindustrin är det anmärkningsvärt att de fortfarande attraherar kunder i hela Europa. Märket har gjort storstilad comeback via Erwin Hymer Group Sverige. Exklusiv återförsäljare är Hymer Center by Hansen Caravan.

Nova S har en elegant och smakfull design.

Nova S har en elegant och smakfull design. Flaggskeppet Nova SFör att klara den nordiska kylan är väggarna skummade i polyuretan med luftspalter för att den varma luften skall strömma längs väggarna. – De flesta modellerna är utrustade med Aldevärme, isolerade tankar och fönsterna har polyuretanram för att förhindra köldbryggor, säger Peter Hansen.

Relaterade artiklar

Hultsfred Strandcamping – TripAdvisor Traveller’s Choice 2021

Norra Öland: En vindlande väg längs Stenkusten

Hornåbergs camping en pärla i Östergötland

Pizzamakarna hittar smaker som gifter sig

Sandgrund – danspalatset som blev Lars Lerins museum

Norrlandsresa med fokus på matlagning

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket