Hobby husvagnar 2016: Köket i fokus

Svenskarna tillbringar allt mer tid i köket. Det är något som Hobby Caravan har tagit fasta på när man har utvecklat 2016 års husvagnsmodeller. Med ett rymligare kylskåp och ett smartare designat kök inbjuder vagnarna till mer ”hemlagat”.

Den nya serien De Luxe Edition väckte stort intresse när Hobby premiärvisade 2016 års modeller för pressen.

Den nya serien De Luxe Edition väckte stort intresse när Hobby premiärvisade 2016 års modeller för pressen. – Matlagning blir en allt hetare trend i samhället och med våra nyheter får husvagnsägarna ännu större möjligheter att både förvara och tillreda sina rätter på semestern, säger Mats Svensson, vd på Hobby Caravan.Köken i de nya Hobbyvagnarna har nu uppdaterats med en del smarta lösningar. Toppnyheten inom köksdelen är den nya spis/kökshällen som alla vagnar utrustas med. Själva hällen har blivit längre, men smalare, så att det finns mer plats att jobba i köket.

Den nya kylen Super Slim Tower är exklusivt producerad för Hobby. Trots att den är smalare än sin föregångare rymmer den mer.

Den nya kylen Super Slim Tower är exklusivt producerad för Hobby. Trots att den är smalare än sin föregångare rymmer den mer. Större Slim Tower Slim Tower-kylskåp, som först introducerades i Hobby, får nu en uppföljare som slår sin föregångare. Super Slim Tower är nämligen smalare men rymmer mer – 150 l. Dörren tar mindre plats när den öppnas och är försedd med justerbara fack. Super Slim Tower är exklusivt producerad för Hobby och finns i serierna De Luxe, De Luxe Edition, Excellent och Prestige. Mässpubliken på Elmia får också bekanta sig med den nya Prestige 620 CL, som den svenska generalagenten Hobby Caravan Sverige tror blir en storsäljare här. Det som utmär ker denna vagn är dels storleken, dels inredningen. Med sina 6,3 meter är vagnen stor – men ändå relativt behändig att dra och ställa upp. Invändigt har 620 CL ett rymligt vinkelkök som ger bra med utrymme för matlagning och den runda sittgruppen har plats för många att umgås i. 620 CL Prestige finns både för par och familjer. En modell har långbäddar i fronten, en annan har en barnkammardel.

De Luxe Edition har en mer modern interiör som ska locka en yngre konsumentgrupp. Planlösningen på bilden heter 545 KMF.

De Luxe Edition har en mer modern interiör som ska locka en yngre konsumentgrupp. Planlösningen på bilden heter 545 KMF. Modernare De LuxeDe Luxe Edition är en helt ny modellserie som lanseras inför 2016. Vagnarna påminner mycket om systerserien De Luxe. Skillnaden är att dessa vagnar har en betydligt mer modern interiör. Trädetaljerna går i ljus björk och ackompanjeras av den matchande klädseln Montana. Integrerade ljusslingor skapar en dynamisk känsla i vagnen som lär tilltala en ung publik. De Luxe Edition finns i fem olika modeller. På detaljsidan kan nämnas de nya fönstren. De fönster som finns i 2016 års vagnar har bättre materialegenskaper vilket ger större ljuddämpning och klarar även temperaturskillnader bättre. Den andra fönsternyheten är den helt omgjorda framrutan som ger ett behagligt ljusinsläpp.

Ny typ av kromade och stabila handtag finns på 2016 års modeller.

Ny typ av kromade och stabila handtag finns på 2016 års modeller. Nytt mediasystemTill de mer anmärkningsvärda utvändiga nyheterna hör de kromade, stabila rangeringshandtagen. De finns på modellerna De Luxe, De Luxe Edition, Excellent och Prestige. Som tillval i alla vagnar av 2016 års modell som säljs i Sverige finns även ett helt nytt mediasystem. Det ger tillgång till tjänster som Spotify och Netflix samtidigt som man har tillgång till wi-fi i vagnen. På Elmia presenterade Hobby också en ny app för styrning och kontroll av vagnen.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket