Kabe 2002: Nicole Kidman i KABE:s husvagn – bakom scenen

Av: Husvagnsliv 2002 • Fotograf: KABE

Det är inte enbart inbitna campingfantaster som njuter av den komfort som KABE:s husvagnar erbjuder. Vid inspelningen av den nya storfilmen Dogville i Trollhättan har även Nicole Kidman och en rad andra kända filmstjärnor prövat på husvagnslivet.

Komfortabla loger i ”Trollywood” Det handlar visserligen inte om några campingutflykter i Trollhättans natursköna omgivning under inspelningsfria dagar. Däremot har KABE:s husvagnar tjänstgjort som loger mellan tagningarna för skådespelarna.

– Varje skådespelare har haft en egen husvagn intill inspelningsstudion där de vilat upp sig och tillbringat tiden mellan tagningarna av de olika scenerna, berättar KABE:s återförsäljare Bengt Lindberg på Fritidscenter i Trollhättan AB som har hyrt ut och förmedlat KABE-husvagnarna till filminspelningen.

Höga krav

Lars von Triers nya film Dogville rönte stor uppmärksamhet redan innan inspelningarna började genom den amerikanska storstjärnan Nicole Kidmans vara eller inte vara i rollistan. När hon slutligen anlände till ”Trollywood” var det i sällskap av bland andra Laureen Bacall, Stellan Skargård och en mängd andra internationellt kända stjärnor. Handlingen utspelar sig i den lilla amerikanska staden Dogville under 1930-talet dit Grace – Nicole Kidman – kommer och så måningom förändrar invånarnas tillvaro. Hela filmen har spelats in i studio i Trollhättan under vintern 2002 och det ställer givetvis en mängd krav för skådespelarnas trivsel. Inte minst på logerna i samband med inspelningen.

– Från början var det väldiga krav. Till exempel ville man att alla husvagnar skulle var identiskt lika för att inte ge upphov till avundsjuka mellan skådespelarna, förklarar Bengt Lindberg.

17 husvagnar

Att skaffa fram identiskt lika husvagnar till alla skådespelare var en omöjlig uppgift. Däremot lyckades Bengt Lindberg få fram totalt 17 KABE-husvagnar, dels från KABE Uthyrnings AB och dels från den egna uthyrningsverksamheten. Han betonar att samtliga husvagnar var väldigt fräscha och fina.

– Nicole Kidman har haft KABE Onyx GLE -00 som bland annat är utrustad med AC-anläggning på taket. Även Stellan Skarsgård, Laureen Bacall och de övriga skådespelarna har haft varsin KABE-husvagn av nyare årsmodell som loge under inspelningarna. Bengt Lindberg är övertygad om att stjärnorna har trivts i sina KABE-husvagnar mellan inspelningarna även om det varit några små petitesser som han fått ordna till.

– Bland annat var det en av de äldre kvinnliga skådespelarna som tyckte att spolknappen på toaletten var lite trög. Men det kunde jag fixa ganska enkelt, säger han och skrattar.

Fotnot: Dogville beräknas ha premiär under vintern/våren 2003.

Relaterade artiklar
Isaberg

Isaberg – idealiskt nybörjarställe för ovana vintercamp...

Idre Fjällmaraton: Rickard Olsson antog utmaningen

Bohuslän: Whiskyprovning på Skärets krog

Upplev Bohuslän: Fem guldkorn under lågsäsong

Bohuslän: Hummerfiske i Smögen

Familjeföretaget som alltid är StandBy

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket