Adria 2023: Siktar mot toppen med Supersonic

Marknadsledande Adria satsar på att ta sig in i premiumklassen med sitt nya flaggskepp Supersonic. En helintegrerad bjässe på Mercedes-chassi vars största modell är treaxlad och nästan nio meter lång.

Slovenska Adria är en gigant inom mobilt boende. Senaste bokslutet visar en omsättning på 617 miljoner euro vilket ger Adria och systermärket Sun Living en 7-procentig marknadsandel i Europa. Över 2100 anställda tillverkade drygt 19 800 fordon som säljs via fler än 500 återförsäljare i 30 länder. Det är framför allt i mellanklassegmentet som Adria har sin målgrupp, men det är en uttalad ambition att slå sig in i premiumklassen. Med nya serien Supersonic är det första steget taget.

Ny formgivning

Design är viktigt för Adria vilket de har visat inte minst på husvagnssidan med t ex Astella. Försäljningschef Matjaz Grm berättar:
– När vi drog igång projektet sökte vi inspiration på olika ställen, inte bara inom husbilar utan även bland lyxyachter och bostadshus. Design är extremt viktigt, inte minst när det gäller toppmodellen i vårt sortiment.

Således har man inte sparat på krutet vid formgivningen av nya Supersonic. Frontpartiet sätter tonen med nya strålkastare som är särskilt producerade för Adria av Hella, grill med Mercedes klassiska stjärna, ett stort panoramafönster över förarhytten och en kaross i silvermetallic med subtil dekor. Även bakpartiet i glasfiber är helt omgjort. Interiören är elegant med en öppen och luftig känsla. Med textilier på väggarna skapas en lugn och tyst miljö. Det finns fyra skinnklädslar och en tygklädsel att välja mellan. Supersonic har ett tekniskt dubbelgolv med bl a elektronik, vattentankar och värmesystem.

Fyra planlösningar

Supersonic är en helintegrerad serie som byggs på Mercedes Sprinter. Den finns i fyra planlösningar med 2 eller 3 axlar.
780 SL – enkelsängar, taksäng, L-soffa och totalvikt på 4500 kg.
780 DC – queensbädd, taksäng, motstående soffor (face-to-face) och totalvikt på 4500 kg.
890 LL – enkelsängar, taksäng, treaxlad, 890 cm lång och totalvikt på 5500 kg.
890 LC – queensbädd, taksäng, L-soffa, 890 cm lång och totalvikt på 5500 kg.

Övriga nyheter

De halvintegrerade serierna Matrix och Coral byggs 2023 på Mercedes med Al-ko-chassi. Totalt fyra planlösningar, varav två har taksäng. Alkovmodellen Coral XL får ny design på möblerna. Inom segmentet plåtisar lanserar Adria två nya modeller; Twin Supreme 600 SX och Twin Supreme 600 SBX.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket