Adria 2024: Nya superlätta Aviva Lite

Till modellåret 2024 lanserar Adria en uppdaterad version av instegsmodellen Aviva. Dessutom släpps Aviva Lite – den lättaste Adriavagnen någonsin.

Adria ångar på som marknadsledande husvagntillverkare. Nästan var tionde husvagn som säljs i Europa är en Adria. Sex serier finns i sortimentet – Astella, Alpina, Adora, Action, Altea och Aviva – och årets stora nyheter finns i instegssegmentet. Aviva kommer nu i en uppdaterad design både invändigt och utvändigt. En planlösning med större panoramafönster introduceras, Aviva 422 PY. Det gör att modellen känns luftig och rymlig med en närhet till omgivningen utanför vagnen. Med fönstret öppet skapas en känsla av vanlife, det är lätt att föreställa sig en frukost med härlig landskapsvy utanför. Köksbordet är hopfällbart och kan förvaras i ett skåp, vilket bidrar till den luftiga känslan.

Adria Aviva 522 PT.

Aviva Lite

Till säsongen 2024 lanserar Adria även Aviva Lite, som med en vikt på endast 750 kilo är Adrias lättaste husvagn någonsin. För att hålla nere vikten har Nowocore-material använts, vilket kommer från återvunna plastflaskor. Trots sin låga vikt är Aviva Lite utrustad med kök, dusch, toalett och upp till fyra sovplatser. Serien är eldriven och därför utan gasolflaskor. Aviva Lite är två meter bred och lämpar sig mycket väl för elbilar eller små personbilar.

Nya Aviva Lite väckte stort intresse på Elmia-mässan.

Löstagbar inredning

Stefan Jonneryd på Adria Sverige berättar om tanken med nya Aviva Lite.
– Den är back to basic, så som camping var förr. Enkelt och smidigt. Merparten av den interiöra inredningen är löstagbar och kan lyftas ut, även belysningen. Förvaringen består av plastbackar med lock och tygförvaring som hängs upp på stänger. Du kan till exempel ta ut lådorna och packa kläderna hemma och sedan enkelt bära ut i vagnen.

Ingen värme

I grunden är Aviva Lite en Aviva 360 DK som modifierats och gjorts gasolfri. Aviva Lite har ingen värmekälla så vid kyligare väderlek kan till exempel en infravärmare eller liknande behövas. Enligt Adria Sverige finns förtält hos Kama Fritid i 825-mått som passar till Aviva Lite. Den nya serien finns initialt i en planlösning, men kommer att utvidgas om den tas väl emot av marknaden. Priset kommer att landa på ca 248 000 kronor.

Övriga nyheter

I övrigt får lyxiga Adria Astella en ny planlösning, 904 DP. Vidare förses ett antal modeller med Knott-chassi, närmare bestämt Adora 593 UP, 613 UT och 613 HT samt Alpina 583 LP, 613 UT, 663 PT. Alpina 753 HT är en nygammal planlösning som nu gör comeback efter några års frånvaro och bjuder på stort frontkök, rejält tilltagen sittgrupp, två långbäddar och tvärställt badrum längst bak.

Fakta Adria Aviva 360 DK Lite

Chassi: Al-ko
Längd: 4150 mm
Bredd: 2090 mm
Höjd: 2580 mm
Tjänstevikt: 750 kilo
Totalvikt: 750–1000 kg (ej fastställt)
Sovplatser: 4
Kyl: Dometic kompressor 80 liter
Värmesystem: finns inget
Färskvattentank: 40 liter
Pris: från 248 000 kronor

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket