Concorde 2024: Husbilslyx på högsta nivå

En av årets lyxigaste husbilsnyheter är Concorde Centurion 1200 GSI, ett treaxlat flaggskepp som nu blivit helintegrerad.

Tyska Concorde – som importeras och säljs av Forsbergs Fritidscenter – gör husbilsmodeller i det allra översta lyxsegmentet. Sortimentet för 2024 består av sex serier; Credo, Carver, Charisma, Cruiser, Liner och Centurion. Totalt finns 39 modeller. En nyhet är den exklusiva Cruiser Daily Diamond Series som är baserad på Liner Diamond Series från 2021 års modellprogram.

Cruiser Daily Diamond Series med förarhytt i ”Leipziggrå” metalliclack.

Förarhytten är lackad i en elegant ”Leipziggrå” metalliclack med stötfångare i matchande färger. Iveco-chassiet är försett med Bi-LED-strålkastare, aluminiumfälgar, luftfjädrar på bakaxeln samt ett komfort- och säkerhetspaket till 3-litersmotorn med 152 KW (207 PS) och 8-växlad automatväxellåda. Här finns teknisk utrustning av högsta kvalitet, bland annat två litiumbatterier på 200 Ah, navigationssystem med backkamera, elektroniska dräneringsventiler för grå- och svartvatten och multimediautrustning med LED-TV och ljudsystem.

Soffgrupp som räcker till många gäster.

Toppmodellen Centurion

En av årets lyxigaste nyheter är Centurion 1200 GSI, ett treaxlat flaggskepp som nu blivit helintegrerad. Hittills har alla 12-metersmodeller i Centurion-serien endast innehållit halvintegrerade modeller, var och en utrustad med original Actros GigaSpace-hytt. Från årsmodell 2024 kommer nu även en helintegrerad variant. Centurion 1200 GSI har fått ett större garage för bilar upp till 3,85 meter långa (Mini). Centurion går tillbaka till sina rötter och kommer återigen att erbjudas exklusivt på Mercedes-Benz Actros.

Concorde Centurion 1200 GSI, ett treaxlat flaggskepp som nu blivit helintegrerad.

Credo-serien

Planlösningarna 791 L, 840 L, 841 L och 841 M tas bort från Credo-serien. I stället lanseras den 850 centimeter långa Credo 840 LI som fått ny interiör, men har samma rymliga badrum som på den tidigare 840 L. Andra nyheter för Credo är att toalettdörren har ett dörrhandtag i stället för ett elektroniskt lås. Sovrummet på Credo 741 HI har en längre säng. Det gör att en hög garageport kan erbjudas som tillval på förarsidan. Om en tv-apparat beställs till sovrummet, monteras den på ytterväggen och ger extra förvaringsutrymme tack vare den tvärgående väggenheten på bakväggen.

Fakta Forsbergs Fritidscenter

Grundat av Christian och Mathias Forsberg år 1991. År 2021 nåddes en omsättning på över 934 miljoner kronor. Har sju center och har mer än 110 anställda. Förvärvades av Ratosägda KVD-koncernen. Säljer husbilar från Concorde, Frankia, Niesmann+Bischoff, Hobby, Sunlight och Pilote samt husvagnar från Hobby och Polar.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket