Dethleffs 2024: Alpa – lyxig komfort för två

Den optimala parbilen Dethleffs Alpa har fått en makeover. Samtidigt utökas antalet modeller av plåtisen Globetrail.

Husbilskomfort för två personer.

Dethleffs Alpa är en annorlunda husbilsmodell som helt fokuserar på bekvämligheten för två personer. Gäster som vill övernatta gör sig inget besvär – här är det bekväma långbäddar i fronten överför förarhytten som gäller tillsammans med en riktigt stor soffgrupp i bakänden. Rymligt kök och stort badrum gör modellen perfekt för ett par som nyttjar sin bil ofta och mycket. Alpa finns även in en större XL-variant och även som helintegrerad version med namnet Alpa I.

Nytt bakparti med nya baklyktor.

Ny design

I år har Alpa fått nytt utseende både ut- och invändigt. Exteriört märks bland annat ny dekor och nya baklyktor. Nytt på insidan är ljusa arbetsytor och en trädekor med horisontell ådring på luckor, lådor och skåpdörrar. Väggytor och sittdynor i antracit utgör färgaccenter. Belysningskonceptet ”Light Moments” finns som tillval för mer harmonisk belysning i bo- och sovdelen. Den 70 centimeter breda entrédörren har centrallås som standard och dessutom elektrisk stängningshjälp samt en gastryckdämpare som dörrhållare. För den som vill ha extra utrustning finns inte mindre än åtta tillvalspaket att välja bland. Dethleffs Alpa kostar i grundutförandet från 1 931 000 kronor.

Hytten skiljs från bodelen med en dörr.

Väl tilltagen soffgrupp längst bak.

Fler plåtisar

I år utökar Dethleffs modellprogrammet för sin plåtis Globetrail som nu har elva planlösningar. Serien delas även upp i produktlinjerna Classic och Advantage att underlätta urvalet. Classic är basmodellen byggd på Fiat Ducato, Citroen Jumper och Ford Transit och har ordinarie standardutrustning. Advantage-linjen har samma basfordon, men med omfattande standardutrustning som exempelvis ramfönster och markis. Globetrail har nu fem olika badrumsvarianter.

Globetrail finns nu som Classic och Advantage.

Olika modeller

Modellen Globetrail 540 DR är bara 5,4 meter lång, men har ändå såväl badrum och kök som sittgrupp. Globetrail 600 DF och 600 DR är två nya varianter med tvärställd säng i sexmetersklassen. Medan Globetrail 600 DF har fast badrum och klassisk planlösning så sticker Globetrail 600 DR ut med ett större badrum med rymlig dusch. Globetrail 600 ER är trots sina sex meters längd utrustad med långbäddar. Ford Transit är basfordon för nya Globetrail 590 DK (Classic) med kompakt badrum samt den befintliga Globetrail 590 DC (Advantage) med komfortbadrum. Båda förses till modellåret 2024 med en större tvärställd säng som standard och får därmed en säng som är 201 centimeter lång. Globetrail 590 DC är som standard utrustad med bland annat dubbelgolv, komfortsäng med tallriksfjädersystem och ett kök med rymliga lådor som är tillgängliga både från in- och utsidan. Classic-varianterna av Dethleffs Globetrail kostar från 747 000 kronor, Advantage-modellerna börjar på 838 000 kronor.

Dethleffs 2023 Globetrail 640.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket