Hobby 2022: Triss i husvagnsnyheter

Hobbys modellprogram har uppgraderats rejält och resultatet är bland annat livsstilsvagnen Beachy, familjevänliga Excellent Edition och lyxiga flaggskeppet Maxia.

Som Europas största husvagnstillverkare med över 50 års erfarenhet är Hobby känt för sitt breda modellutbud.

– I år erbjuder vi större valmöjligheter än någonsin med sju modellserier och 54 planlösningar, säger Håkan Jägmar, försäljningschef Hobby Sverige.

Hobby samarbetar numera med externa designers och ingenjörer, vilket har satt avtryck på modellerna såväl produktionstekniskt som utseendemässigt.

– Vi har nu modeller som tilltalar en bredare publik, inbegripet trendmedvetna campare och unga familjer. Samtidigt är intresset rekordstort för våra klassiska välbeprövade modeller, säger Håkan.

Fricamping med trendiga Beachy

Årets mest iögonfallande nyhet är Beachy, ett nytt varumärke i Hobby-koncernen. En unik husvagn som är starkt inspirerad av vanlife-trenden och passar perfekt till fricamping. Trots sin okomplicerade konstruktion har Beachy det mesta som behövs – sittgrupp, säng, kök med värmeplatta och diskho, kylbox, praktisk förvaring och USB-uttag.

Beachy är starkt inspirerad av Vanlife-trenden och utmärker sig bl a med stalldörren längst bak. Den kan öppnas helt eller delvis.

Beachy är starkt inspirerad av Vanlife-trenden.

Beeachy utmärker sig bl a med stalldörren längst bak. Den kan öppnas helt eller delvis.

Denna husbilsmodell utmärker sig bl a med stalldörren längst bak. Den kan öppnas helt eller delvis.

Excellent Edition för stilmedvetna familjer

En annan nyhet är Excellent Edition som ersätter De Luxe Edition. Excellent Edition har en helt ny interiör – ljus, rymlig och sober – inriktad på stilmedvetna familjer. Interiören är påkostad och genomtänkt med bl a nya luckor och ny textil. Excellent Edition finns i sex planlösningar, varav fyra barnkammarvagnar.

Nya Excellent Edition är helt omgjord med överskåp i modern design.

Nya Excellent Edition är helt omgjord med överskåp i modern design.

Flaggskeppet Maxia

Den nya toppserien heter Maxia och har ett exklusivt formspråk med skandinavisk känsla. Maxia är ett riktigt flaggskepp som finns i två planlösningar där 660 WQM utmärker sig med frontkök, panoramafönster och öppen planlösning.

Toppmodellen Maxia 660 WGM sticker ut med stort frontkök.

Toppmodellen Maxia 660 WGM sticker ut med stort frontkök.

Övriga nyheter i korthet

  • Alla modeller har fått en uppdaterad exteriör design med bl a ny dekor.
  • Lättviktsserien OnTour har fått uppfräschad interiör med nytt träslag. Även de mjukstängande luckorna på överskåpen har ny modern design.
  • De Luxe-serien har nytt träfaner med horisontell ådring och ny klädsel som ger en rymligare känsla. Flera De Luxe-modeller har nytt skafferi med trådbackar intill kylskåpet.
  • Excellent får en ny planlösning, 540 WFU, med fransk bädd, U-soffa och tvärställt badrum längst bak.
  • Prestige-serien har fått tre nya planlösningar; 540 UL, 560 UL och 650 KFU. Prestige 560 UL är äntligen tillbaka efter några års frånvaro.
  • Ny styrpanel som kan styras med bluetooth.
  • Alla modeller i On Tour samt De Luxe 460 LU får nytt Dometic-kylskåp av kompressortyp med 12 liters frysfack.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket