Hobby 2023: Premiär för Maxia Van

Hobby har inlett ett samarbete med Volkswagen som nu resulterat i en helt ny van-modell. Maxia Van är byggd på VW Crafter i samma skandinaviska stil som husvagns-serien Maxia.

Hobby Maxia Van premiärvisades på Caravan Salon i Düsseldorf i augusti och är den nordtyska tillverkarens stora husbilsnyhet i år. De väletablerade serierna Vantana och Optima är i princip oförändrade från förra året. Allt krut har lagts på Maxia Van och det nära samarbete som slutits med Volkswagen vilket ger Hobby förtur på de åtråvärda Crafter-bilarna.

Modernt, skandinaviskt och stilrent.

”Hygge”

Första modellen heter Maxia Van 680 ET och är 684 cm lång. Den säljs med en 177 hästars automatväxlad motor som standard. Totalvikten är 3500 kg, men kan ökas till 3850 kg vilket samtidigt innebär att bilen får framföras med fyra personer. Namnet Maxia introducerades i Hobbys husvagnsprogram förra året och man känner igen designen på nya Maxia Van. Det är modernt, skandinaviskt och stilrent med lite lounge-känsla. Hobby talar själva om ”hygge”, den nordiska känslan av mysighet. Väggarna är klädda i filtmaterial som ger en hemtrevlig känsla och håller ljudvolymen nere. Färgskalan går i valnöt, grått och vitt.

Filtklädda väggar ger hemtrevlig känsla.

Dubbelgolv

Planlösningen är klassisk med två enkelbäddar (199×86 cm) på längden som kan sammanbäddas, kök samt badrum med toa och dusch i mitten och sittgrupp längst fram. Bilen har dubbelgolv, men trots det en invändig takhöjd på två meter. Längst bak under sängarna finns förvaring av två 11-kilos gasoltuber som nås via en utdragbar släde. Maxia Van kan beställas med tre exteriöra färgnyanser.

Kök med 90-liters kompressorkylskåp med dubbelhängd dörr.

Klassisk plåtis-planlösning.

Se film om Hobby Maxia Van:

 

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket