Isabella 2003: Gardinuppsättningen går lekande lätt

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Alla campare vet ju, hur irriterande det kan vara när gardinerna ska sättas upp i förtältet. Traditionella gardinbeslag är ju inte speciellt enkla att använda, men det har den danska förtälttillverkaren Isabella nu rått bot mot. Efter flera års utveckling kan man nu i 2003 års kollektion lansera ett nytt och enkelt gardinuppsättningssystem.

Med Isabellas nya gardinsystem går uppsättningen lekande lätt, och beslagen monteras en gång för alla.

Med Isabellas nya gardinsystem går uppsättningen lekande lätt, och beslagen monteras en gång för alla. I all sin enkelhet består systemet av små glid som först knäpps fast på förtältets gardinband. Därefter sticker man in små runda beslag i öljetter längst upp på gardinerna, och dessa beslag hakas sedan fast i urtag på gliden. Tack vare att gliden lätt kan löpa längs gardinbandet, blir det mycket lätt att dra för eller ifrån gardinerna. Det nya gardinuppsättningssystemet innebär också att camparen själv kan välja vilken sida av gardinen ­ framsidan eller avigsidan ­ som han vill vända utåt mot grannarna.Ytterligare en fördel med det nya systemet är att det monteras en gång för alla. Bara om man skulle vilja tvätta gardinerna, måste man ta bort de runda beslagen från gardinerna.I fönstrets underkant hålls gardinerna på plats av ett praktiskt band.Till de förtält som försetts med det nya gardinuppsättningssystemet hör Isabellas Commodore-serie. Dessa tält har blivit mycket populära tack vare sitt stora djup ­ tre meter i stället för traditionella 2,5 meter.Förtältets yta räknas ju allt oftare in i den sammanlagda boytan, och alla långtidscampare är ju eniga om att man inte kan få för mycket utrymme. Detta vare sig man är en barnfamilj eller ett lite äldre par där barnen sedan länge är utflugna.Inne i ett rätt uppsatt förtält blir det också lätt flera grader varmare än utomhus. För att man ska få bästa komfort är det speciellt viktigt att förtältet sluter tätt mot marken, och bäst tätning får man med en invändig markkappa. Ovanpå denna läggs sedan förtältmattan, och då är det viktigt att se till att mattan räcker ända ut i hörnen.Isabella Commodore finns i två färgställningar, ”Gold” i marinblått/ljusbeige och ”Rosso” i aubergine-röd/sky blue. Läs mer härwww.isabella.net

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket