Kabe 2024: Helintegrerad Kabe med queenbed

Kabe ger sina husbilar ett designlyft inför 2024. Dessutom presenteras en ny planlösning, i790 LQB som finns i Crown- och Imperial-utförande. Den som köper en Kabe Van får en glad överraskning – nu ingår fyra års fri service.

Trots att husbilsbranschen i sin helhet har mattats av, ser svenska Kabe ljust på framtiden. Tenhultstillverkaren är numera Sveriges tredje mest sålda husbil med en marknadsandel på åtta procent. Sedan förra modellåret bygger Kabe alla sina husbilsserier på Mercedes-chassi. Utbudet består i dag av modellserierna Van, halvintegrerad Novum, crossovern Royal, helintegrerade Crown och lyxiga Imperial.

Designlyft på Imperial-serierna.

Ny design

Modellåret 2024 kommer husbilarna i Royal-, Crown- och Imperial-serierna med ny design och nya matchande fälgar. Formspråket i de egentillverkade snickerierna utvecklas kontinuerligt och i år lanseras en ny träfolie, Atlas Zeder, med mättade bruna toner som accentueras med ljusare färger på golv, köksluckor, bord och bänkar. En ny köksblandare med metallhandtag lanseras i samtliga 24-modeller med undantag av Estate-vagnarna och plåtisen Van. Lancaster är namnet på en ny klädsel i artificiellt läder med en yta av PU och en baksida gjord av återvunnet läder. Materialet är mjukt, slittåligt och lätt att hålla rent.

Exteriör bild på Kabe Crown.

Ny planlösning

En helt ny planlösning är i790 LQB som finns i både Crown och Imperial-utförande. Modellen har queensize-bädd centrerad längst bak i bodelen och en nedsänkbar dubbelsäng över framstolarna. När dinetten bäddas ner finns sovplats för fem. Kabe i790 LQB har separat toalett och dusch samt vinkelkök.

Novum

Instegsserien Novum introducerades förra året. Den är 7,50 meter lång och finns i två grundversioner: Novum Light med en totalvikt på 3,5 ton och lite mer utrustade Novum Heavy med totalvikten 4,5 ton, där det även går att beställa en nedsänkbar taksäng över dinetten eftersom bilen byggs i ett crossoverutförande.

Plåtis med fri service

Kabe Van får samma uppdateringar som övriga husbilar med ny taklucka, nya foliefärgen Atlas Ceder, nytt laminat på bord och arbetsbänk, beklädnad på stolsunderredet samt ljusare färg på golvmattan. Plåtisarna utrustas med Dometics nya AC – som är tystare, effektivare och möjligen även snyggare -samt nya fälgar, ny textilkollektion och nytt litiumbatteri. Kabe erbjuder nu dessutom fri service på sina Van-modeller via Mercedes ServiceCare Complete. Den gäller i fyra år eller 4000 mil, vilket som inträffar först, och täcker alla verkstadsarbeten, även slitagereparationer. Enligt Kabe är de ensamma om att erbjuda detta som standard.

Kabe erbjuder nu fri service på sina Van-modeller i fyra år.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket