Kalas för Knaus – firar 60 år med nya modeller

Egentligen är det två jubileer som firas. Samtidigt som den tyska husvagns- och husbilstillverkaren firar 60-årsjubileum är det nämligen 100 år sedan grundaren Helmut Knaus föddes.

Helmut Knaus var en ingenjör och uppfinnare som fick idén att bygga en husvagn som skulle passa till en Volkswagen Typ 1, alltså den klassiska Bubblan eller Skalbaggen. Resultatet blev Svalboet, en kompakt och lätt husvagn som förseddes med Knaus logotyp, ett par svalor, en symbol som fortfarande pryder alla fordon från Knaus. Företaget har upplevt enorm expansion under årens lopp. År 1996 inleds ett samarbete med Tabbert som resulterar i en fusion år 2001 och namnbyte till Knaus Tabbert Group GmbH.

Südwind 60 år

År 1962 lanserades den klassiska husvagnsserien Südwind, idag en av de mest sålda Knausmodellerna. Nu släpps en jubileumsutgåva med omfattande extrautrustning. Vagnarna är försedda med klädsel och dekor i 60-årsdesign både interiört och exteriört. Dekalerna på utsidan anspelar dessutom till designen på de alla första Knaus-modellerna. Samtidigt introduceras en ny planlösning – 500 EU. En kompakt vagn med fyra sovplatser, många förvaringsfack och hyllor, ett rymligt badrum och kök.

Klassiska Sudwind lanserades redan 1962 och kommer nu i jubileumsutförande.

Klassiska Sudwind lanserades redan 1962 och kommer nu i jubileumsutförande.

Husvagnsserien Südwind, idag en av de mest sålda Knausmodellerna.

Husvagnsserien Südwind, idag en av de mest sålda Knausmodellerna.

Ny Deseo

Den mångfasetterade serien Deseo har fått en ansiktslyftning – eller snarare en baklyftning – som gör den ännu mer iögonfallande med bl a snygga LED-lampor. Till bakluckan, som tar upp hela fordonets bredd, finns ett insektsskydd att beställa som tillval.

Scandinavian selection

Scandinavian selection är en rymlig och vinterbonad modell med Alde golvvärme. I år får den helt ny interiör med modern nordisk touch, ny sittgrupp och större utrustningslista. Nytt är också det nya 177-liters kylskåpet och att 17-tums aluminiumfälgar i Knaus-design är standardmonterade. Serien finns för årsmodell 2021 i planlösningarna 580 UF, 590 UE, 590 UK, 650 UDF och 750 UFK. Scandinavian selection kommer också att finnas i Storbritannien från 2021 där den kallas North Star Selection.

Relaterade artiklar

Pigg 65-åring släpper jubileumsmodell

Nytt från Laika – Kosmo Emblema och Ecovip

Litiumbatterier i kompakt allt-i-ett-system

Nyheter från lyxiga Tabbert

Designlyft på Kabe 2021

Kabe Classic med tre nya planlösningar

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket